Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.
Gyudon eli liha-riisikulho
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
- Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
- Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
- Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).