Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Gyudon eli liha-riisikulho
Ainesosat
4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)
Vaiheet
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
- Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
- Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
- Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).