Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Parmesaanin ja pankojauhon yhdistelmä tuottaa broilerille rapeimman ja maukkaimman leivityksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat broilerinleikkeet ja basilikapavut

Ainekset

1
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
dl
pankojauhoja
2
kananmunaa
600
g
maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
KAPRISMAJONEESI
1
rkl
kapriksia
2
dl
majoneesia
BASILIKAÖLJY
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita paistamiseen
600
g
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kaprikset ja sekoita ne majoneesiin. Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella.

  2. Raasta parmesaani syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon pankojauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

  3. Kasta broilerinleikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten pankojauhoseokseen. Paista voissa ruskeiksi noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  4. Kun leikkeet paistuvat, keitä jäisiä papuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja sekoita basilikaöljy kuumien papujen joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl, 4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapizza

Ainekset

1
ps (26 g)
nopeaa pizzahiivaa (sisältää leivinjauhetta)
9
dl
00-pizzajauhoja
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
palloa buffalamozzarellaa
½
ruukku minttua
CHILIÖLJY
noin 1
dl
oliiviöljyä
1
punainen chlili

Työvaiheet

  1. Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.

  2. Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.

  3. Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.

  4. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.

Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssicarbonara

Ainekset

2
dl
kuivattuja belugalinssejä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
25
g
voita
dl
pastan keitinvettä
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2 + 1
keltuaista
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.

  5. Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.