
Kyljysten makutakuu on inkivääri, joka muuttuu pannussa makean hillomaiseksi.
Inkivääripossu ja paistettu paksoi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee possunkyljysten rasvaosaan pystyviillot 1 cm:n välein, jotta pihvi ei paistettaessa mene kuprulle.
- Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit. Pese ja halkaise paksoit. Jos käytät broccolinia, poista niistä kuivat kannat.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Laita kyljykset kuivaan pannuun ja lämmitä pannu rauhallisesti aivan kuumaksi. Anna kyljysten ruskistua yhdeltä puolelta, noin 3 minuuttia. Käännä, lisää 1 rkl öljyä ja inkivääri. Paista inkivääriä ja kyljyksiä 2 minuuttia, lisää valkosipuli ja kypsennä kunnes valkosipuli melkein ruskistuu. Kaada maustekastike pannuun, kiehauta ja jatka kypsentämistä vielä 2 minuuttia lientä kyljysten päälle lusikoiden, jotta liha pysyy mehukkaana ja maustuu.
- Siirrä kyljykset lautasille vetäytymään ja kaada kastike päälle, mausta mustapippurilla. Lisää pannuun 1 rkl öljyä ja lämmitä kuumaksi. Paista paksoi tai broccolini nopeasti molemmin puolin ja tarjoa lihan kanssa.