Kyljysten makutakuu on inkivääri, joka muuttuu pannussa makean hillomaiseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo
Inkivääripossu ja paistettu paksoi
Ainesosat
2
porsaan luullista kyljystä
5 cm:n
pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
200
g
paksoita tai broccolinia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
osterikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hoisinkastiketta
Vaiheet
- Tee possunkyljysten rasvaosaan pystyviillot 1 cm:n välein, jotta pihvi ei paistettaessa mene kuprulle.
- Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit. Pese ja halkaise paksoit. Jos käytät broccolinia, poista niistä kuivat kannat.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Laita kyljykset kuivaan pannuun ja lämmitä pannu rauhallisesti aivan kuumaksi. Anna kyljysten ruskistua yhdeltä puolelta, noin 3 minuuttia. Käännä, lisää 1 rkl öljyä ja inkivääri. Paista inkivääriä ja kyljyksiä 2 minuuttia, lisää valkosipuli ja kypsennä kunnes valkosipuli melkein ruskistuu. Kaada maustekastike pannuun, kiehauta ja jatka kypsentämistä vielä 2 minuuttia lientä kyljysten päälle lusikoiden, jotta liha pysyy mehukkaana ja maustuu.
- Siirrä kyljykset lautasille vetäytymään ja kaada kastike päälle, mausta mustapippurilla. Lisää pannuun 1 rkl öljyä ja lämmitä kuumaksi. Paista paksoi tai broccolini nopeasti molemmin puolin ja tarjoa lihan kanssa.