Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2517 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kiireisen patakokin pelastus on tässä! Mausteinen intialaistyylinen curry valmistuu fileestä alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen rogan josh curry

Ainekset

700
g
naudan ulkofileetä
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
1
punainen chilipalko
2
vihreää chilipalkoa
1
tl
korianterinsiemeniä murskattuna
3
rkl
rypsiöljyä
2
tl
garam masalaa
1
rkl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
laakerinlehteä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
lihalientä
Lisäksi
keitettyä riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Leikkaa se noin 2 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit ja murskaa korianterinsiemenet huhmaressa.
  3. Kuumenna öljy vokissa ja paista lihoihin kaunis väri. Lisää sipulit, inkivääri ja chilit ja sekoittele hetki. Sekoita mausteet ja tomaattipyree seokseen ja lisää sitten lihaliemi. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa lihalientä tai vettä.
  4. Viimeistele pata korianterilla ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa. 

Vinkki! Tarjoa padan kanssa raitaa eli jogurttia, jonka maustat mintulla ja esimerkiksi juustokuminalla, korianterinsiemenillä ja cayennepippurilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Syvänmakuinen parsarisotto onnistuu ilman voita ja parmesaania. Vegaanisen risoton täyteläisen maun takaa vaalea misotahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-siitakerisotto

Ainekset

Liemi
1
l
vettä
4
rkl
(vaaleaa) misotahnaa
Risotto
300
g
vihreää parsaa
100
g
siitakesieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen vesi kattilassa. Ota pieni määrä sivuun ja sekoita misotahna joukkoon. (Se liukenee pieneen vesimäärään paremmin). Kaada seos kattilaan ja pidä liemi miedolla lämmöllä kiehuvana.

  2. Leikkaa parsoista kova, puumainen pää pois ja kuori tarvittaessa. Paloittele. Viipaloi siitakesienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä padassa ja paista parsapaloja ja siitakesieniä noin 5 minuuttia, koko ajan sekoitellen. Kaada kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna jäljellä oleva 1 rkl oliiviöljyä samassa padassa ja kuullota valkosipulia noin 2 minuuttia. Lisää riisi ja kääntele kunnolla joukkoon noin minuutin ajan. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hetki, kunnes viini on imeytynyt.

  4. Lisää misolientä kauhallinen kerrallaan, lisää, kun edellinen on imeytynyt. Keittoaika on 18 minuuttia.

  5. Lisää lopuksi parsat ja sienet ja kääntele joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2517 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kuohkean munakkaan peruskaava on simppeli: munia, nestettä ja ripaus suolaa. Höystämällä klassikko vie kielen maailmalle, ja tällä kertaa Italiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen munakas

Ainekset

1
(250 g)
munakokoiso
12
kirsikkatomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
4
kananmunaa
4
rkl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
parmesaania raasteena
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi munakoiso ja halkaise tomaatit. Paista munakoisoja kuumassa pannussa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannusta, pidä pannu kuumana.

  2. Sekoita munat, vesi, suola ja pippuri kulhossa ja kaada seos kuumaan pannuun. Alenna lämpöä ja vedä munakasseosta pari kertaa lastalla reunoilta keskelle.

  3. Lisää kasvikset ja parmesaani kosteaksi hyytyneen munakkaan päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes juusto sulaa. Viimeistele munakas basilikalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Korealaisen porsaanlihakeiton umamisuus perustuu kimchiin, kalakastikkeeseen ja soijaan. Makua riittää joka lusikalliseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen porsaanlihakeitto

Ainekset

250
g (noin 4 dl)
kimchiä
300
g
porsaankylkeä
1
rkl + 1 rkl
seesamiöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
raastettua inkivääriä
1
l
kanalientä
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria
1
pkt (noin 300 g)
maustamatonta tofua
Päälle
tuoretta kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valuta kimchi, mutta säästä liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele liha ja ruskista padassa ruokalusikallisessa seesamiöljyä. Lisää sipulit ja raastettu inkivääri ja jatka paistamista 2 minuutin ajan.

  2. Sekoita joukkoon toinen lusikallinen seesamiöljyä, kimchi, kanaliemi, kalakastike, soijakastike, sokeri ja noin ½ dl kimchin lientä. Tarkista tulisuus ja lisää kimchilientä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla.

  3. Kuutioi tofu keittoon ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Viipaloi kevätsipulia valmiin keiton päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2517 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (0)