
Onko tässä uusi arkiruokasuosikkisi? Japanilainen inkivääripossu shogayaki valmistuu 20 minuutissa ja siinä maistuu koukuttavasti inkivääri.
Japanilainen inkivääripossu eli shogayaki
Ainekset
Työvaiheet
- Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa liha 2 mm:n siivuiksi ja levitä viipaleet lautaselle. Kuori ja raasta inkivääri. Levitä inkivääri ja sake lihojen päälle, anna marinoitua 5 minuuttia.
- Tee tare-kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen.
- Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista lihoja, kunnes alapuoli on kullanruskea ja myös päältä väri muuttuu. Käännä ja paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Pyyhi ylimääräinen öljy pannusta talouspaperilla ja lisää tare-kastike. Valele kastiketta lihoille ja paista, kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois.
- Raasta tai suikaloi kaali ja puolita kirsikkatomaatit. Tarjoa shogayaki kaalin, tomaatin, salaatinlehtien ja riisin kanssa.
Vinkki Saken voit korvata kuivalla valkoviinillä. Sama valmistustapa ja kastike toimivat myös esimerkiksi lohelle ja tofulle.
Sakea ei kannata korvata kuivalla valkoviinillä vaan kuivalla sherryllä.
Maku on hyvä, mutta kokonaisuus tällä ohjeella kuiva. Tein toiseen kertaan tein tupla määrällä tomaattia, ja lisäsin ”salaattiin” Tokyokanista saatavaa salaatin kastiketta, Kewpie Deep-roasted sesame dressing. Näin toimi paremmin, mutta vielä kaipaa nestettä. Ohje toiminee jonkin Sushi kokonaisuuden kanssa paremmin, lisukkeena.