Paistetun sellerin täyteläinen umamisuus antaa kastikkeeseen rutkasti makua.
Jauheliha-sellerikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja raasta selleri. Hienonna sipuli.
-
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit, selleriraaste ja mausteet. Paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes selleri on ruskistunut pehmeäksi. Ota paistos pannulta.
-
Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon jauhot. Paista muutaman minuutin ajan niin, että jauhot ruskistuvat kevyesti. Lisää tomaattipyree ja vispaa joukkoon vesi parissa erässä.
-
Lusikoi jauheliha-selleripaistos kastikkeeseen. Lisää laakerinlehdet ja keitä 5–10 minuuttia niin, että jauhot kypsyvät ja kastike sakenee. Lisää kerma kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia. Hienonna joukkoon persilja ennen tarjoilua.
-
Tarjoa perunamuusin kanssa.
VINKKI Pieni hapokkuus vähentää suolan tarvetta perunamuusissa. Lisää muusiin pari ruokalusikallista ranskankermaa tai smetanaa tai purista joukkoon vähän sitruunamehua.