Makaronilaatikon muunnos syntyy spagetti bolognesea mukaillen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
20 min + paistoaika 25 min
Helppo
Jauheliha-spagettivuoka
Ainesosat
200
g
spagettia
1
keltasipuli
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
dl
valmista tomaattipastakastiketta (esim. basilikalla maustettua)
3
rkl
punaista valmista pestokastiketta
1/2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
mozzarellaraastetta
1
pkt
(125 g) hyvää mozzarellaa
2
kananmunaa
5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Pätki spagetti kolmeen osaan. Keitä ja valuta spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Sekoita joukkoon tomaatti- ja pestokastikkeet, sokeri sekä suola. Rouhi sekaan mustapippuria myllystä 6-7 kierroksen verran. Hauduta vielä parin minuutin ajan.
- Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka. Yhdistä spagetti ja jauhelihakastike vuoassa. Sekoita joukkoon juustoraaste. Valuta mozzarella ja revi se pieniksi paloiksi. Levitä palat pinnalle.
- Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja suola. Valuta seos vuokaan spagetin ja jauhelihan päälle tasaisesti.
- Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea.