Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä jauhemaksapihvejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhemaksapihvit

Ainekset

300
g
kiinteitä perunoita (esim. Siikli)
2
isoa salottisipulia
1
rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
1
kananmuna
300
g
jauhettua naudan maksaa
1/2-1
tl
suolaa
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2
dl
kermaa
Lisäksi
2
dl
pakastepuolukoita
sokeria
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat maksapihvit perunamuusin[linkki tähän puikulaperunamuusiin] kanssa, kuori perunat ja laita ne kiehumaan ennen kuin aloitat jauhemaksapihvien tekemisen.
  2. Tee jauhemaksapihvit. Kuori perunat ja raasta ne kulhon päälle asetettuun lävikköön. Ripottele päälle suolaa, sekoita ja anna tekeytyä kymmenen minuuttia. Puristele perunoista niin paljon nestettä kuin saat irti.
  3. Laita valutettu perunaraaste puhtaaseen kulhoon.  Hienonna sipulit ja meirami. Sekoita ne perunoiden kanssa kulhossa. Riko sekaan kananmuna, lisää maksa ja sekoita. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Suolan sopivan määrän voit tarkistaa paistamalla pannussa pienen koepalan.
  4. Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannussa ja muotoile pihvimassasta pihvit suoraan kuumalle pannulle. Paista kaksi pihviä kerrallaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat täysin kypsiä. Jauhemaksapihviä ei jätetä maksapihvin tavoin roseeksi vaan se on valmis kun punertava sisäosa on muuttunut harmaaksi. Nosta paistetut pihvit lautaselle folion alle odottamaan.
  5. Lisää kerma kuumaan pannuun ja kiehauta sekoitellen niin, että paistomaut irtoavat pannusta ja maustavat kastikkeeksi saostuvan kerman. Mausta kastike lopuksi pippurilla ja suolalla ja siivilöi se.
  6. Mausta puolukat kevyesti sokerilla. Tee perunamuusi. Tarjoa maksapihvit puikulamuusin, puolukoiden ja kermakastikkeen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-juustosalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
15
vihreää parsaa
4
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
hunajameloni
200
g
kotijuustoa
2
rkl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
l
salaattipinaattia
muutama
oksa minttua
Mansikkavinegrette
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1
rkl
vettä
2
rkl
öljyä
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
  3. Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
  4. Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.

VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kikhernepasta

Ainekset

300
g
pastaa
3
dl
mansikoita pilkottuna
3
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Paahdetut kikherneet
1
prk (400 g)
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Mansikka
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
ruukkua
basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
  5. Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (0)