Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 290 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Taputtele murekemassa leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan levymäiseksi, niin saat maukkaan ruoan nopeasti valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen peltimureke

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
korppujauhoja
1
dl
ruokakermaa
1
rkl
ketsuppia
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
600
g
naudan paistijauhelihaa
100
g
maukasta juustoraastetta (esimerkiksi Västerbotten)
1
kananmuna
Päälle
50
g
maukasta juustoraastetta
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, paahdettuja pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljytilkassa kypsiksi.

  2. Sekoita korppujauhot, ruokakerma, sipulit, ketsuppi, sinappi, oregano, suola, paprikajauhe ja pippuri.

  3. Yhdistä korppujaho-sipuliseos, jauheliha, juustoraaste ja muna. Taputtele taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (noin 22 cm x 30 cm).

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes mureke on mehevän kypsä ja juusto sulanut.

  5. Viimeistele halutessasi yrteillä ja pinjansiemenillä. Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (6)

tuhansia ruokakuvia ottanut

Sinä rakas valokuvien ottaja.

Kun otat ruokakuvia, niin ole hyvä, äläkä käytä filttereitä kuvissa, vaan anna 

ruoan luonnollisten värien tulla luonnollisena esiin eikä minkään filtterin kautta.

Ota filtteröidyt kuvat itseäsi varten, älä pilaa muiden silmillä syömistä rumilla kuvilla.

Eikö kukaan ole opettanut kuvaajalle/stailaajalle, että ruoalla ei pidä leikkiä eli

roiskia sitä pitkin pöytää.

On paljon miellyttävämäpi katsoa kuvia, jotka ovat siistejä, eikä kuvissa näy

likaisia ruokailuvälineitä, osittain syötyjä annoksia eikä myöskään ruoanmuruja

tai vastaavia "roskia" pöydällä.

Ennen sanottiin että peppu pois pöydältä, siinä voi joku syödä.

Nyt voisi sanoa että roskat ja ruoanjätteet pois pöydältä, siinä voisi joku syödä.

Vierailija

Erittäin hyvä kommentti edelliseltä suht ruokakuvat ! Kiitos

Vanhus

Tuota tehtiin jo 30v sitten, vanha juttu.

Vierailija

Samaa mieltä kuvista! Jos resepti ei satu olemaan täyttä tuubaa, niin sitten kuva annoksesta on sitä varmasti. Tämä resepti on vaihteeksi kelvollinen. Sitä tosin mietin, eikö tuonkin voisi / malttaisi kypsyttää tavallisena murekkeena tai vaikka maukkaina lihapullina. Mutta ihan vaikuttaa kelvolliselta aineksiltaan, kiitos siitä.

TT

Voi hyvää päivää, kaikesta sitä täytyy mielensä pahoittaa. Kuva on mielenkiintoinen ja elämänmakuinen. Eläessä roiskuu, kun rapataan, hieno kuva!

Vierailija

Resepti on ihan ok. Testattu kiireisenä päivänä. Ja siis ihan oikeastiko jollakin on niin tylsää, että pitää tulla valittamaan tosta kuvasta? Voihan se olla, että on ruokakuvia otettu, mutta onko tullut laitettua ruokaa?
Ennemmin katson tuollaisia ruokakuvia, kuin epätodelliseksi siloiteltuja. Kyseessä vielä kaiken lisäksi arkiruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.