Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 290 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Taputtele murekemassa leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan levymäiseksi, niin saat maukkaan ruoan nopeasti valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen peltimureke

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
korppujauhoja
1
dl
ruokakermaa
1
rkl
ketsuppia
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
600
g
naudan paistijauhelihaa
100
g
maukasta juustoraastetta (esimerkiksi Västerbotten)
1
kananmuna
Päälle
50
g
maukasta juustoraastetta
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, paahdettuja pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljytilkassa kypsiksi.

  2. Sekoita korppujauhot, ruokakerma, sipulit, ketsuppi, sinappi, oregano, suola, paprikajauhe ja pippuri.

  3. Yhdistä korppujaho-sipuliseos, jauheliha, juustoraaste ja muna. Taputtele taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (noin 22 cm x 30 cm).

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes mureke on mehevän kypsä ja juusto sulanut.

  5. Viimeistele halutessasi yrteillä ja pinjansiemenillä. Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (6)

tuhansia ruokakuvia ottanut

Sinä rakas valokuvien ottaja.

Kun otat ruokakuvia, niin ole hyvä, äläkä käytä filttereitä kuvissa, vaan anna 

ruoan luonnollisten värien tulla luonnollisena esiin eikä minkään filtterin kautta.

Ota filtteröidyt kuvat itseäsi varten, älä pilaa muiden silmillä syömistä rumilla kuvilla.

Eikö kukaan ole opettanut kuvaajalle/stailaajalle, että ruoalla ei pidä leikkiä eli

roiskia sitä pitkin pöytää.

On paljon miellyttävämäpi katsoa kuvia, jotka ovat siistejä, eikä kuvissa näy

likaisia ruokailuvälineitä, osittain syötyjä annoksia eikä myöskään ruoanmuruja

tai vastaavia "roskia" pöydällä.

Ennen sanottiin että peppu pois pöydältä, siinä voi joku syödä.

Nyt voisi sanoa että roskat ja ruoanjätteet pois pöydältä, siinä voisi joku syödä.

Vierailija

Erittäin hyvä kommentti edelliseltä suht ruokakuvat ! Kiitos

Vanhus

Tuota tehtiin jo 30v sitten, vanha juttu.

Vierailija

Samaa mieltä kuvista! Jos resepti ei satu olemaan täyttä tuubaa, niin sitten kuva annoksesta on sitä varmasti. Tämä resepti on vaihteeksi kelvollinen. Sitä tosin mietin, eikö tuonkin voisi / malttaisi kypsyttää tavallisena murekkeena tai vaikka maukkaina lihapullina. Mutta ihan vaikuttaa kelvolliselta aineksiltaan, kiitos siitä.

TT

Voi hyvää päivää, kaikesta sitä täytyy mielensä pahoittaa. Kuva on mielenkiintoinen ja elämänmakuinen. Eläessä roiskuu, kun rapataan, hieno kuva!

Vierailija

Resepti on ihan ok. Testattu kiireisenä päivänä. Ja siis ihan oikeastiko jollakin on niin tylsää, että pitää tulla valittamaan tosta kuvasta? Voihan se olla, että on ruokakuvia otettu, mutta onko tullut laitettua ruokaa?
Ennemmin katson tuollaisia ruokakuvia, kuin epätodelliseksi siloiteltuja. Kyseessä vielä kaiken lisäksi arkiruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.