Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 278 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (14)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!

sata

Vegaani versio:

1 sipuli

1 rkl maidotonta margariinia

2 ruukkua (100 g) mustakaalia

1 ruukku meiramia

1 dl kypsiä ohrasuurimoita

2 rkl siirappia

2rkl maidotonta margariiniä

1 tl rouhittua valkopippuria

400g härkäpapurouhetta tai soijarouhe-härkäpapur. sekoitusta liotettuna

                johon lisätään 1/2 dl kermaa ja 1/2 vettä (vaihtoehtoisesti kaurajugurttia) ja Pirkka lihanpulla pussi, mustapippuria

Vierailija

Paljonko vegaaniversiossa laitetaankaan vettä härkisrouheen sekaan (mittayksikkö puuttuu)?

Kaalin ystävä

Jätin meiramin pois, kun en muistanut ostaa. Tosi hyvä resepti ja olivat oikein herkullisia. Uunissa oli 20 min ja kaali jäi ehkä hieman rapsakaksi. Voisikohan sitä myös hiukan kuullottaa ennen taikinan tekoa?

Rolf Bäckström_2
Seuraa 
Liittynyt29.10.2014

Toivoisin, että resepteihin aina merkittäisiin kiertoilma/ei kiertoilma, niin kuin useilla tunnetuilla reseptisivustoilla nykyisin merkitään. Tiedoksi, että kiertoilmalla kaalikäärylepihvi tulee melko lailla mustaksi ja kuivaksi.  Maistuu kuitenkin ihan hyvältä! 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Kaalin kuullotuksesta: se voi olla ihan hyvä idea varsinkin silloin, jos kaali ei ole aivan hienona silppuna. Kiertoilmasta: resepteissämme käytetään perusoletuksena uunin tasalämpötoimintoa. Kiertoilmatoiminnoissa on vielä enemmän uunikohtaisia eroja kuin silloin, kun kypsennetään tasalämmöllä. Jos haluat kuitenkin kypsentää kiertoilmalla, perusohje on vähentää uunin lämpöä noin 15 asteella verrattuna ohjeen lämpötilaan. Siltikin kannattaa seurailla kypsymistä.

Vierailija

Mitä eroa on mustakaalilla ja lehtikaalilla? Eli toimiiko tässä lehtikaalilla, koska sitä olisi helpommin saatavilla? Lisätäänkö jauheliha seokseen raakana?

Vierailija

Kiinnostaisi seuraava juttu. Asuin Saksassa vuosikymmeniä jossa lehtikaalilajeja syötiin talvisin runsaasti. Kaikissa saksalaisissa resepteissä kehoitetaan lehtikaalilajeja kuten tämä mustakaalikin, keittämään ainakin puolitoistatuntia. Tässäkin reseptissä ei keitetä lainkaan kaalia. Lisäksi yleensä kaaliruokiin laitetaan vähintäinkin fenkolinsiemiä tai vähän kuminaa. Muutenhan ei ilmavaivoilta säästy. 

Vierailija

Jahas, sopassa on näköjään löydetty erään ruokablogin viimeviikkoinen postaus aiheesta bubble & squeak, jossa puhuttiin tällaisesta vanhasta brittireseptistä.

Haluaisin kokeilla.

Mistä saa mustakaalia, minkä näköinen on? Musta vai?

Pannari

Kaalit kannattaa esikiehauttaa hetken ja kaataa tämä ensimmäinen vesi pois. Silloin kaali ei aiheuta ilmavaivoja. Mikäli kaali jatkossa paistetaan tai kuullotetaan, se kannattaa tietenkin valuttaa hyvin ennen käyttöä.

???

Miten käyttää mustakaalia

"Mustakaali on lehtikaalista jalostettu tummempi kaalilajike. Mustakaali tunnetaan myös nimillä mustalehtikaali, italiankaali ja cavolo nero. Ulkonäköön viittaavia nimityksiä ovat palmukaali ja dinosauruskaali.  Mustakaali muistuttaa lehtikaalia, ja molemmat lajikkeet ovat ravintoarvoiltaan ja käyttötarkoituksiltaan samankaltaisia. Suomalaista mustakaalia on saatavilla pääasiassa kesäkuulta joulukuulle."

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/mustakaali

Tavis lehtikaalia on vieläkin.. Ja normikaalikin varmaan käy.. Ihan kokeilunarvoinen ohje vaikka muokkaan sen itselleni sopivaksi.

Ostin jsk. sitä liilaa lehtikaalia se meni tosirumaksi kypsentäessä..

Etätyökokkailuun vaihtelua

Tosi kivaa vaihtelua kokkailuun. Meiramia en löytänyt kaupoista, joten se jäi pois. Aikaa kokkailuun meni reilusti yli puoli tuntia, mutta kyllä kannatti. Maistuvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuhan paikalle voi paistaa myös ahvenfileitä, jos on niin onnekas, että saa ahvenia mökkilaiturin nokasta. Jalapenot antavat särmää kurkkusalaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhabriossit

Ainekset

700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
tl
sipulijauhetta
½
tl
cayennenpippuria
PAISTAMISEEN
öljyä
LISÄKSI
4
briossisämpylää
5
dl
salaatti- tai versoseosta
KURKKUSALAATTI
1
pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
1
pieni punasipuli
2–3
vihreää jalapenoa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
KASTIKE
1
dl
kermaviiliä
½
dl
majoneesia
1
rkl
kapriksia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkut juustohöylällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenot. Pese sitruuna, raasta kuori kalaa varten ja purista mehu tiiviskantiseen astiaan. Laita kurkkusalaatin ainekset astiaan, sulje kansi ja hölskytä noin 15 sekuntia.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla. Sekoita jauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista kypsiksi öljyssä pannulla, 2–3 minuuttia per puoli. Halkaise ja lämmitä briossit uunissa tai pannulla.

  4. Lusikoi kastiketta briossin sisäpinnoille. Kasaa pohjan päälle salaattiseosta, kuhaa ja kurkkusalaattia. Nosta kansi paikoilleen.

Kommentit (0)