
Tartarista tutut maut tekevät karitsapihveistä supermaukkaita. Pihvien lisukkeeksi sopivat karkkisipuli sekä tryffeliöljyllä maustettu perunamuusi.
Vaihtamalla naudanjauhelihan karitsanjauhelihaan, maustamalla perunamuusin tryffeliöljyllä ja tekemällä superherkullista karkkisipulia saat tavallisesta jauhelihapihvi & perunamuusi -annoksesta salonkikelpoisen pääsiäisaterian.
Jauhelihapihvit maustetaan tartarista tutuilla mauilla, eli etikkapunajuurilla, kokojyväsinapilla sekä worcesterkastikkeella. Pihvit paistetaan pannulla tuoreiden rosmariininoksien kanssa. Perunamuusiin ei tule maitoa, vaan se notkistetaan talteen otetulla keitinvedellä ja maustetaan voilla sekä luksusfiilistä sisältävällä tryffeliöljyllä.
Karkkisipuli, eli sokerin ja balsamiviinietikan avulla pannulla pikakaramellisoitu punasipuli antaa herkullisen loppusilauksen karitsapihveille.
Karitsapihvit, karkkisipuli ja tryffelimuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita muusista. Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä perunat kypsäksi. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loput pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon voi, loraus keitinvettä, tryffeliöljyä sekä suola. Pidä muusi kuumana kannen alla.
-
Leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi ja hienonna kaprikset. Sekoita karitsapihvien aineet tasaiseksi kulhossa. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 8 pientä pihviä leivinpaperin päälle.
-
Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Paista sipulia voissa pannussa 3–5 minuuttia. Lisää sokeri, etikka ja suola pannuun ja kuumenna. Ota sipuli pannusta ja pidä se kuumana folion alla.
-
Lisää voita ja rosmariininoksat pannuun. Paista pihvit pannussa kahdessa erässä, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa pihvit karkkisipulin ja tryffelimuusin kanssa.