Karitsapannu on yhdistelmä turkkilaista menemenia, pohjoisafrikkalaista shakshukaa ja irakilaista lampaanliha-munapannua.
Kaukomaan karitsapannu
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna valkosipulit ja sipuli. Poista parsojen tyvestä kuiva kova osa, noin 2–4 cm. Pilko parsat muutaman sentin paloiksi ja suikaloi paprikat. Hienonna persilja.
-
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit ja sipulit. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää paprikat ja mausteet. Paista vielä 2–3 minuuttia.
-
Kaada tölkkitomaatit pannulle ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää lopuksi parsat ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon persilja.
-
Tee paistokseen kauhan kuperalla puolella munille kolot. Riko munat syvennyksiin. Kypsennä kannella peitettynä noin 5–8 minuuttia, kunnes munat hyytyvät.