
Pohjois-Intiassa ja Pakistanissa peruna-lihacurry on talvella lämmittävää ja täyttävää lohturuokaa. Kun oikaisee muutamassa kohdassa ja käyttää valmsita currytahnaa, saa tästä pohjolaankin sopivan talviruoan.
Keema aloo eli intialainen peruna-jauhelihacurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori perunat ja porkkanat. Kuori ja viipaloi sipulit. Raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä 3–4 minuuttia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
-
Lisää currytahna, perunat ja porkkanat. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. Kaada pannulle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä.
-
Maista, ja lisää halutessasi suolaa, pippuria tai chiliä. Tarjoa chutneyn, korianterin, limettien ja leivän tai keitetyn riisin kanssa.