Helsingin Sanomat on lisännyt 264 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kikhernelettujen päälle lastataan itse tehdyllä garam masala -seoksella maustettua jauhelihacurrya ja jogurttikastiketta. Älä säikähdä pitkähkön näköistä raaka-ainelistaa, sillä ruoka on helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneletut ja jauhelihakastike

Ainekset

2
dl
kikhernejauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
4
dl
vettä
Paistamiseen
rypsiöljyä tai kirkastettua voita
Täyte
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
miedohko chilipalko
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
savupaprikaa
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
pieni prk (165 ml)
kookoskermaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Raita-kastike
1
valkosipulinkynsi
¼
kurkkua
1
tomaatti
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
tl
jauhettua korianteria
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Tee lettutaikina, Mittaa jauhot, suola ja vesi kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
  2. Tee jauhelihatäyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi chilipalko. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti sekoitellen. Lisää korianteri, juustokumina, kurkuma ja paprika. Paista hetki sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää tomaattipyree ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Valmista raita. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi. Poista kurkusta siemenet. Kuutioi kurkku. Kuutioi tomaatti. Yhdistä ne jogurtin kanssa. Lisää mausteet. Nosta viileään siksi aikaa, kun paistat letut.

  4. Kaada pannuun pieni tilkka öljyä sekä noin 1 dl lettutaikinaa. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Paista samoin loput letut.

  5. Tarjoa letut jauhelihacurryn ja jogurttikastikkeen kanssa. Viimeistele korianterilla.

Vinkki: Saat letuista gluteenittomia valmistamalla ne kokonaan kikhernejauhoista.

Kommentit (4)

Vierailija

Letut onnistuu hyvin ilman vehnäjauhoja ja sopii siten keliaakikoille ja vehnä- herkille. Siivilöi 200gr hienot kikhernejauhot kulhoon, lisää 440ml vettä sekoittaen hyvin puukauhalla, 2rkl oliiviöljyä ja 1tl suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä 10min ennen paistamista.

Vierailija

Lisäys vielä edelliseen kommenttiini:  kikhernejauhoista tehdyt letut sopii hyvin myös uuniletuiksi, täytteeksi esim. kylmäsavulohi-ricotta-seos. Lettuja voi käyttää myös Piadinan tavoin kylmänä, väliin vaikka ricottaa, laadukasta täyslihaleikettä ja salaattia/rucolaa. 

Vierailija

Missä se garam masala on (paitsi otsikossa)?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä kysymys, se on tuo maustekimara, joka muodostuu juustokuminasta, inkivääristä, korianterista ja kurkumasta. Erillistä mausteseosta ei siis tässä tapauksessa tarvita. Täydennän ingressiä, etteivät muut mieti samaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)