Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju KUVA Laura Riihelä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kinkku-ruusukaalivokki

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
150
g
Soba-nuudeleita tai täysjyvävehnänuudeleita
1
kpl
omena
200
g
vähärasvaista kinkkua
1
rkl
rypsiöljyä
Kastike
1/2
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton, vähäsuolainen)
1
rkl
makeaa thaichilikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
kpl
valkosipulinkynsi murskattuna
1/6
tl
jauhettua valkopippuria
1/2
tl
kurkumaa
Pinnalle
4
rkl
cashewpähkinöitä
1/2
kpl
tuore korianteriruukku

Työvaiheet

  1. Puolita ruusukaalit ja keitä lähes kypsäksi kiehuvassa vedessä. Murskaa nuudelit lämmönkestävään kulhoon, kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä 5 minuutin ajan. Valuta.
  2. Kuori ja kuutioi omena. Suikaloi kinkku. Vokkaa ruusukaaleja, kinkkua ja omenaa kuumalla lämmöllä öljyssä 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon nuudelit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike vokin joukkoon, sekoita ja jatka vokkaamista muutaman minuutin ajan.
  4. Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Ripottele valmiin vokin pinnalle. Hienonna päälle myös korianteria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

helppo omena piirakka 2002

Ainekset

Raaka-aineet
1
kpl
muna
1
dl
sokeria
1
dl
voita sulat
1
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
täyte
4-5
omenaa
1-2
rkl
siirappia (vaaleaa jos on)
1
rkl
sokeri
kanelia

Työvaiheet

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja piimä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä vuokaan ja lado omena lohkot päälle.

Valuta siirappia ohuena norona ja sirottele sokeria sekä kanelia päälle.

Paista n 200 ast / 25min.

Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta "TV-leipurin helpot kotileivonnaiset". Olen pitänyt ohjeestä sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pohjan ohje on helppo oppia jopa ulkoa sillä aineita tulee aina "1", paitsi vehnäjauhoa "2". Vaikka se on arkinen, niin onnistuu hyvin aina. Täytteet voi olla mitä milloinkin, tietenkin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lihapiirakat / keitinpiirakat

Ainekset

taikina
5
dl
Maitoa
40
g
hiivaa
0,4
dl
sokeria
100
g
voita
1
tl
suolaa
n 10
dl
vehnäjauhoja (ts sopivasti)
täyte
600
g
jauhelihaa
2
dl
Riisiä, josta osa täysjyväriisiä
2
isoa
Sipulia
pippuria, suolaa

Työvaiheet

Valmista taikina kuten pullataikina.

Paista jauheliha, keitä riisi kypsäksi, yhdistä aineet ja lisää reilusti suolaa ja pippuria.

Lisää seokseen pieneksi silputut sipulit. Joidenkin mielestä ne on hyvä freesata vähän pannulla, mutta koska itse pidän sipulista sellaisenaan en tee sille mitään muuta. Kypsyy uppopaiston aikana riittävästi.

Jaa valmis taikina n 25 osaan. Kauli taikinasta sokeita ohuita pohjia. Voitele sauman kohta kananmunalla, jotta puoliskot tartttuu hyvin.
Laita reilusti täytettä ja sulje kuori taittamalla se puoliksi. Rypytä reuna molemmilta puolilta sulkeutumisen varmistukseksi.

Kohota valmiit piirakat liinan alla. Kun alat lämmittää rasvaa poista liina, jotta piirakan pinta ihan vähän kuivahtaa, näin saat rapsakan pinnan.

Paista piirakat 190 ast rasvassa, mutta älä laita montaa piirakkaa yhtäaikaa vaan pidä aina pieni tauko ennen seuraavan piirakan lisäämistä rasvaan, jotta rasvan lämpötila ei laske likaa. Näin piirakat paistuu rasvassa eikä ime sitä liikaa.
(Tämä on tietysti makuun vaikuttava asia ei niinkään terveellisyyteen, sillä siitä on luovuttava siksi aikaa kun näistä nauttii)

Vaikka lihapiirakat on ihan perus einestä, niin kotitekoisina niitä saa harvoin jos koskaan.
tällä voi siis sävähdyttää perheen tai ystävät.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toscanan tomaattipiirakka 10.8.2013

Ainekset

Pohja
250
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
prk
rahkaa
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
150
g
juustoraastetta
n. 6
kpl
tomaatteja
3
rkl
sinappia
3
rkl
mannasuurimoita
4
kpl
kananmunaa
4
dl
kermaa
tuoretta basilikaa suolaa, musta pippuria, valkosipulin kynsi

Työvaiheet

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä taikina piirasvuokaan.
Levitä sinappi pohjalle. Ripottele mannasuurimot päälle. Asettele tomaattisiivut ja levitä juustoraaste päälle.

Sekoita muna-kerma seos, johon olet silpunnut reilusti basilikaa (vaikka koko ruukullinen). Kaada se piirakalle ja paista 200 ast / n 30 min.

Sain tätä ystäväni Sonjan luona vieraillessa elokuussa. Sopii juuri tähän aikaan kun tomaatit kypsyy. Jotenkin vähän erilainen piirakka, jota voi hyvin tarjota sekä kahvin kaverina, että ihan lounaana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)