Kreolipyttis on värikäs ja mausteinen versio perinteisestä muurikkaspydäristä. Makkarat, perunat ja munat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.
Pyttipannu on jämäruokaa parhaimmillaan. Siihen soveltuvat monenlaiset kasvikset, mutta keitetyt perunat ja jonkinlainen makkara luovat pyttipannulle hyvän pohjan. Lisäksi saat siitä kerrallaan reilun määrän. Tällä reseptillä valmistat pyttipannua jopa kuudelle henkilölle.
Tällä kertaa pannulle hyppää punaista paprikaa, maissia ja muutamaa erilaista sipulia. Ryynimakkarat, grillimakkarat, kananmunat ja perunat varmistavat sen, ettei kellekään jää nälkä.
Savupaprika on kaikin puolin loistava mauste, sillä se tuo ruokaan kuin ruokaan herkullista syvyyttä. Sen lisäksi pyttipannu maustetaan mustapippurilla.
Kreolipyttis
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi perunat ja makkarat. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika 1 cm:n kuutioiksi. Veistä maissintähkistä jyvät: nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä pitkin kovaa ruotia. Valuta hillosipulit.
- Kuumenna öljy isossa pannussa tai muurinpohjapannulla. Kuullota sipulit ja paprikakuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää makkarat. Kun makkarat ovat ruskistuneet, lisää perunat, maissit ja hillosipulit ja paistele kunnes perunoissa ja maisseissa on ruskistunutta pintaa. Lisää nokare voita antamaan makua, kääntele pyttistä ja mausta savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
- Paista kananmunat ja tarjoa pyttiksen kera.
Kyllä Escarcoles con Jamon Serrano on tietysti parempaa kuin jääkaapin jämistä tehty pyttis.