
Käytä lampaankääpäpihveistä yli jäävät jalat muissa padoissa ja kastikkeissa.
Lampaankääpäschnitzel ja pekonikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin pekonikastike (ks. ohje alhaalla).
- Harjaa sienet puhtaiksi. Poista jalka niin, että saat sienistä tasaisia pihvejä. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa korppujauhot, suola ja valkopippuri. Hienonna ja sekoita persilja joukkoon.
- Kääntele lampaankäävät ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää nokare voita. Paista lampaankääpäpihvit kullanruskeiksi, 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa pekonikastikkeen ja sitruunan kanssa.
Timjamilla maustettu pekonikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista pekonit öljyssä pannussa.
- Hienonna sipulit ja lisää ne pannuun. Kuullota pari minuuttia.
- Hienonna timjaminlehdet. Lisää kerma, timjami ja mausteet pannuun. Keitä kastiketta 5–8 minuuttia niin, että se hieman paksuuntuu. Pidä kastike lämpimänä.
Vinkki Jos haluat tehdä kasvisversion, jätä pekoni pois ja lisää sipulin määrää.
(2 dl, 10 min)