
Moderni misocarbonara yhdistää japanilaisen ja italialaisen ruokakulttuurin. Sobanuudelit yhdistyvät pekoniin ja kananmunankeltuaisiin misokastikkeen avulla.
Tattarinuudeleiden keittämisessä kannattaa olla tarkkana, sillä ne hajoavat herkemmin kuin pasta.
Misocarbonara sobanuudeleista
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä sobanuudelit kypsäksi vedessä, 3–5 minuutta. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele niitä kylmällä vedellä noin 1 minuutti.
-
Suikaloi pekoni noin ½ cm:n kokoisiksi paloiksi ja leikkaa kevätsipuli ohueksi.
-
Kuumenna paistinpannu ja paista pekoni siinä rapeaksi. Et tarvitse paistamiseen rasvaa. Lisää vesi ja miso pannulle ja keitä sekoittaen noin 1 minuutti.
-
Lisää seesaminsiemenet ja -öljy pannulle pekoniseokseen joukkoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi mukaan.
-
Lisää keitetyt sobanuudelit pannulle pekoniseokseen ja sekoita. Ota pannu pois lämmöltä, lisää joukkoon 2 keltuaista ja sekoita.
-
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Miso ja pekoni sisältävät suolaa, joten ruoka ei välttämättä tarvitse suolalisäystä.
-
Lisää pilkottu kevätsipuli nuudeleiden joukkoon ja jaa ruoka pastalautasille.
-
Voit viimeistellä annokset keltuaisilla.