
Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!
Perunamuusi ja jauheliha muuttuvat tavallista paremmaksi kokonaisuudeksi, kun makumaailma haetaan sipsihyllyltä.
Salt & vinegar -sipsit jakavat mielipiteitä, mutta jos kuulut niiden faneihin, on tämä resepti sinua varten. Pehmeä perunamuusi, rapea jauhelihamuru ja samettinen kastike valmistuvat nopeasti ja helposti.
Muusi tehdään jauhoisista perunoista ja palsternakasta. Se maustetaan sipsien mukaisesti suolalla sekä parilla ruokalusikallisella valkoviinietikkaa. Jauheliha paistetaan kuumalla pannulla pieneksi rapeaksi muruksi, jolloin se luo mukavaa kontrastia pehmeälle muusille.
Lopuksi sinapilla maustettu kermakastike valmistetaan samalla pannulla, jossa jauheliha on paistettu. Näin ollen siinä on tuplasti makua.
Muru ja muusi "salt & vinegar"
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.
-
Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.
-
Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.
-
Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.
Oikein onnistunut yhdistelmä !