
Lempeän makuinen nikujaga on japanilaisten herkullinen ja vikkelä vastine lihakeitolle tai padalle. Naudan ulkofilee ja kasvikset kypsyvät kirkkaassa dashi-liemessä puolessa tunnissa.
Nikujaga eli japanilainen lihapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja lohko sipuli. Paloittele porkkana. Kuori perunat ja lohko neljään osaan. Leikkaa naudaliha ohuiksi viipaleiksi.
-
Keitä herneepalkoja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen odottamaan tarjoilua.
-
Huuhtele nuudelit. Keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
-
Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää liha ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat, dashiliemi ja sen verran vettä, että neste melkein peittää ainekset. Kuumenna, ja kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää mirin, soija, sokeri (ja sake). Keitä keskilämmöllä kannen alla noin
15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. -
Laita sokeriherneet ja nuudelit kattilaan lämpenemään juuri ennen tarjoilua.