Aasialaisessa pikaruuassa mutkattomuus ei tarkoita mauttomuutta, päinvastoin. Simppeli liemi ja muutamat tarkkaan valitut sattumat riittävät makuilotulitukseen.
Nuudeli-lihapullakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa jauheliha, currytahna ja suola. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin suupalan kokoisia lihapullia leivinpaperin päälle odottamaan.
- Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuullota inkivääriä ja valkosipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa, lisää currytahna ja jatka paistamista 1 minuutti. Lisää vesi ja kalakastike. Kiehauta liemi.
- Kypsennä lihapullia kiehuvassa liemessä noin 3 minuuttia. Nosta lihapullat liemestä reikäkauhalla lautaselle. Peitä lautanen foliolla.
- Lisää kookosmaito kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää riisinuudelit ja keitä 4 minuuttia.
- Hienonna kevätsipulit ja purista limetin mehu ja lisää ne kattilaan. Lisää myös pinaatti ja lihapullat keittoon. Kuumenna ruoka vielä kertaalleen mutta älä enää keitä. Hienonna chilit ja korianteri ja tarjoa ne keiton kanssa.