Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämmiä lihapulliin? Oi kyllä! Karitsanlihapullat saavat mämmistä sekä pehmeyttä ja paahteista makeutta. Yksinkertainen sitruunapasta on pääsiäislihapullille parasta seuraa.

Harva tulee ajatelleeksi, mihin kaikkeen muuhun mämmi sopisikaan kuin jälkiruuaksi. Rukiista mämmiä voi esimerkiksi käyttää lihapullamassaan aivan kuten nesteessä turvotettuja korppujauhoja.

Karitsanjauhelihan kanssa mämmi sopii yhteen erityisen hyvin. Rasvainen jauheliha saa mämmistä hieman paahteista makeutta. Muiden jatkeaineiden tapaan mämmi myös pehmentää lihapullien rakennetta, jolloin niiden paistamisessa on helpompi onnistua ilman pelkoa pyöryköiden kovettumisesta.

Mämmillä rikastettujen lampaanlihapyöryköiden seurassa maistuu yksinkertainen sitruunavoipasta. Ihana pääsiäisruoka on puolessa tunnissa valmis pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pääsiäispyörykät ja sitruunapasta

Ainekset

3
salottisipulia + tilkka öljyä kuullottamiseen
1
dl
persiljaa hienonnettuna
2
tl
korianterinsiemeniä rouhittuna
600
g
karitsanjauhelihaa
dl
mämmiä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne tilkassa öljyä ja anna jäähtyä. Hienonna persilja ja rouhi korianterinsiemenet. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi pyörykkätaikinaksi.

  2. Pyöritä taikina kostutetuin käsin pulliksi.

  3. Paista pyörykät pannussa muutamassa erässä. Ruskista pyöryköihin kuumassa öljyssä paistopinta, säädä sitten lämpöä pienemmälle ja jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia eli kunnes pullat ovat mehevän kypsiä. Tarjoa sitruunapastan kanssa.

Sitruunapasta

Ainekset

400
g
tagliatelle-pastaa
1
(luomu)sitruuna
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
persiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) paketin ohjeen mukaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  3. Sulata voi kattilassa. Lisää kuoriraaste, mehu, parmesaani, suola ja pippuri. Kaada kastike valutetun pastan joukkoon. Hienonna persilja päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Siis että sipulia ei ensin kuulloteta ennen sen lisäämistä lihapullataikinaan? Ei se sipuli siellä lihapullan sisällä kunnolla kypsy ja pehmene, mutta kai joku raa'asta sipulistakin tykkää...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, muutan tuon kohdan, koska kuullottaminen tuo joka tapauksessa salottien maun paremmin esiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen munakoiso-tomaattikastike

Ainekset

600
g
munakoisoa
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
jeeraa
1
rkl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
2
tlk (á 500 g)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tlk
kikherneitä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2–3
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  4. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.

  5. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Ei ole grilliä, mutta tallensin erinomaisen kastikkeen takia.
Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Meilläkään ei ole grilliä mutta hyvää tulee uunissa paahdettunakin. Nyt kun kesäkurpitsa on parhaimmillaan sitä kannattaa todella käyttää kaikenlaiseen "raakapastasta" leivontaan. Se kun sisältää paljon kuituja ja muuta terveellistä ja vai
17 kcal/100 g.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt grillissä tirisee salaatti! Grillaa fetapala kokonaisena ja murenna se appelsiinivinegretillä maustetulle lämpimälle salaatille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fetasalaatti

Ainekset

4
pientä salaatinkerää
1
pkt (200 g)
fetaa palana
APPELSIINIVINEGRETTI
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
appelsiini
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja tee sillä aikaa vinegretti. Ota lehtipersiljaa sivuun koristelua varten. Hienonna loppu lehtipersilja ja valkosipuli ja laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy, suola ja siirappi ja sekoita.

  2. Halkaise tai lohko salaatit ja sivele niille vinegrettiä. Grillaa salaatit ja fetapala nopeasti, enintään 1–2 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan, murusta grillattu feta päälle ja viimeistele annos lopulla vinegretillä ja lehtipersiljalla.

Kommentit (0)