Jos pidät salvialla maustetusta venetsialaisesta maksasta, ihastut myös tähän versioon.
Paistettu vasikanmaksa
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin papupata ja polenta (ks. ohjeet alla) ja paista maksa vasta juuri ennen tarjoilua.
- Poista maksasta kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa maksa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Sulata 2 rkl voita hieman keskilämpöä kuumemmassa pannussa. Paista maksaviipaleita voissa 1 minuutti kummaltakin puolelta. Lisää 2 rkl voita ja salvianlehdet.
- Mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti papupadan ja lisukkeiden kanssa.
Tomaattinen papupata
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kuivatut pavut runsaaseen vesimäärään likoamaan esimerkiksi edellisenä iltana. Liotusaika on 10 tuntia.
- Huuhtele pavut hyvin juoksevassa vedessä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valko-sipulinkynnet. Kuutioi pekoni ja kuullota se kattilassa. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista 10 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree, pavut ja lihaliemi. Keitä papuja 25 minuuttia. Jos käytät säilykepapuja, lisää ne kattilaan vasta keittoajan lopussa.
- Puolita tomaatit, hienonna chili ja salvia. Lisää ne papupataan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
(4 annosta, 40 min + papujen liotus 10 t)
Polenta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä polentaa lihaliemessä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kun polenta on puuromaista, lisää oliiviöljy, mascarpone ja parmesaani joukkoon.
- Mausta halutettasi suolalla.
(4 annosta, 25 min)