Moussaka onnistuu pannussakin. Paahda ensin munakoisot odottamaan. Paista sitten muut herkut. Lisää munakoisot, minttu ja feta pinnalle.
Pannumoussaka
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoiso noin ½ sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita kuumassa, kuivassa paistinpannussa pari minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä viipaleet pois pannusta.
- Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Viipaloi kypsät perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää perunat, sipulit, tomaattipyree ja mausteet pannuun, ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
- Siirrä munakoisoviipaleet takaisin pannuun. Hienonna minttu, murustele feta ja ripottele molemmat ruuan pinnalle.
Hyvä kun olet laittanut kanelin mukaan. Parikymmentä vuotta sitten sain Kyproksella moussakaa jossa oli kanelia, enkä sen jälkeen ole tuota ilman kanelia tehnyt.