
Löytyykö jääkaapistasi pala hieman kuivahtanutta parmesaania? Raasta se lihapullataikinaan! Parmesaani antaa lihapullien makuun herkullista syvyyttä. Seurana maistuu sitruunan piristämä muusi.
Parmesaanilihapullat ja sitruunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta parmesaani hienoksi. Sekoita keskenään kerma, parmesaani, muna, korppujauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon jauheliha. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin lihapullia leivinpaperin päälle.
-
Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi. Yhdistä gremolatan ainekset kulhossa.
-
Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vettä niin että perunat peittyvät. Lisää suola. Keitä perunat kypsiksi. Ota talteen tarvittava määrä keitinlientä ja kaada loput pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää keitinlientä, voi ja sitruunamehu. Pyöräytä vatkaimella tasaiseksi. Tarkista suola.
-
Paista lihapullia voissa pannulla noin 5–6 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Käännä pullia muutaman kerran paiston aikana. Siirrä lihapullat vadille ja ripottele gremolata päälle. Tarjoa muusin kanssa.