Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaiset salaattinyytit syödään rennosti käsin. Nyyttien täytteenä on riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä sekä kevätsipulikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihvi-ssämit

Ainekset

1
(300 g)
entrecote-pihvi
2
dl
omenatäysmehua
½
dl
soijakastiketta
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
4
valkosipulinkynttä
Kevätsipulikastike
½
ps (à 100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
soijakastiketta
¼
tl
omenaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
pientä sydänsalaattia
n. 6
dl
keitettyä puuroriisiä
1
prk (250 g)
kimchiä

Työvaiheet

  1. Laita pihvi, omenamehu, soija ja öljy pakastuspussiin. Murskaa valkosipulit joukkoon. Puristele pihviä marinadissa ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

  2. Ota pihvi marinadista huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistamista. Tarkoituksena on, että liha temperoituu kunnolla ennen paistamista. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne öljyn, soijan, etikan ja suolan kanssa.

  3. Paista pihviä kuumassa pannussa 3 minuuttia/puoli. Anna pihvin levätä 10 minuuttia ennen viipalointia.

  4. Kokoa salaatinlehdille keitettyä riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä ja kevätsipulikastiketta. Syö ssämit käsin.

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvin oudot määreet reseptissä. Erityisesti tuossa kevätsipulikastikkeessa. Myös puuroa tuntuu olevan aika runsaasti kun reseptissä valmistetaan vain yksi pihvi. Lisäksi käsittääkseni vain suklaata temperoidaan.

MillaMon

Tämä kuulostaa tosi herkulliselta aterialta. Minustakin lihaa on melko vähän neljälle, samoin myös kastiketta. Kimchiä tähän tosin tulee myös ja sehän on kosteaa. Riisin määrä on varmaan sopiva neljälle. Aion laittaa tätä huomenna mutta lihaa tulee kahdelle hengelle tuon yhden pihvin verran ja kastiketta teen kaksinkertaisen määrän. Jos sitä jää yli sen voi käyttää vaikka salaattiin. Lihaakin temperoidaan mutta siihen ei tarvita mitään konsteja vaan lihaa pidetään huoneenlämmössä jotta se tulee huoneenlämpimäksi ennen paistamista. Siitä onko tämä oikeastaan tarpeellista on nykyään eriäviäkin mielipiteitä mutta omasta mielestäni lihasta tulee maukkaampaa temperoituna.

Vierailija

Pihvin marinadi on tyypillinen korealainen Bulgogi-marinadi. Samalla voidaan marinoida myös possua ja broileria. Korealaisena voisin antaa vinkin puuroriisin keittämisestä. Puuroriisiä kannattaa huuhdella hyvin monta krt ja sitten huuhdeltua riisiä voi liottaa vedessä väht. tunnin, koska Suomessa myytävä riisi on todellakin kuivaa. Sitten kattilaan riisiä:vettä=1:1. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois ja pane liesi keskeiselle lämmölle. Odotetaan hetki ja kun vesi ei enää kiehu, kansi takaisin. Muutaman minuutin jälkeen kun vesi on imeytynyt riisiin, lämpö minimiin. Koko prosessi kestää alle 20min. toki riippuen riisin ja veden määrästä ja liedestä. Kun riisi on kypsä, sekoita riisiä ylösalaisin kattilassa. Tämä estää keitetyn riisin yhteen mössöön paakkuuntumisesta. Näin keitän riisiä korealaisittain puuroriiisistä enkä joutunut syömään puuroa.

Vierailija

Kiitos riisinkeitto-ohjeesta! Itse olen päätynyt lähes samaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kunnollista riisinkeitto-ohjetta on suomalaisilta kokkaussivuilta lähes mahdoton löytää. Näin ja tällä riisi-vesi suhteella keitän riisin riisinkeittimessä ja hyvää tulee.

Vierailija

Omenamehu epäilyttää. Tiettyjen hedelmien kuten aasialaisen päärynän, kiivin ja ananaksen tiedetään sisältävän liihaa mureuttavia entsyymejä. En ole kuullut, että omenamehu toimisi samoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.