Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaiset salaattinyytit syödään rennosti käsin. Nyyttien täytteenä on riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä sekä kevätsipulikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihvi-ssämit

Ainekset

1
(300 g)
entrecote-pihvi
2
dl
omenatäysmehua
½
dl
soijakastiketta
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
4
valkosipulinkynttä
Kevätsipulikastike
½
ps (à 100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
soijakastiketta
¼
tl
omenaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
pientä sydänsalaattia
n. 6
dl
keitettyä puuroriisiä
1
prk (250 g)
kimchiä

Työvaiheet

  1. Laita pihvi, omenamehu, soija ja öljy pakastuspussiin. Murskaa valkosipulit joukkoon. Puristele pihviä marinadissa ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

  2. Ota pihvi marinadista huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistamista. Tarkoituksena on, että liha temperoituu kunnolla ennen paistamista. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne öljyn, soijan, etikan ja suolan kanssa.

  3. Paista pihviä kuumassa pannussa 3 minuuttia/puoli. Anna pihvin levätä 10 minuuttia ennen viipalointia.

  4. Kokoa salaatinlehdille keitettyä riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä ja kevätsipulikastiketta. Syö ssämit käsin.

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvin oudot määreet reseptissä. Erityisesti tuossa kevätsipulikastikkeessa. Myös puuroa tuntuu olevan aika runsaasti kun reseptissä valmistetaan vain yksi pihvi. Lisäksi käsittääkseni vain suklaata temperoidaan.

MillaMon

Tämä kuulostaa tosi herkulliselta aterialta. Minustakin lihaa on melko vähän neljälle, samoin myös kastiketta. Kimchiä tähän tosin tulee myös ja sehän on kosteaa. Riisin määrä on varmaan sopiva neljälle. Aion laittaa tätä huomenna mutta lihaa tulee kahdelle hengelle tuon yhden pihvin verran ja kastiketta teen kaksinkertaisen määrän. Jos sitä jää yli sen voi käyttää vaikka salaattiin. Lihaakin temperoidaan mutta siihen ei tarvita mitään konsteja vaan lihaa pidetään huoneenlämmössä jotta se tulee huoneenlämpimäksi ennen paistamista. Siitä onko tämä oikeastaan tarpeellista on nykyään eriäviäkin mielipiteitä mutta omasta mielestäni lihasta tulee maukkaampaa temperoituna.

Vierailija

Pihvin marinadi on tyypillinen korealainen Bulgogi-marinadi. Samalla voidaan marinoida myös possua ja broileria. Korealaisena voisin antaa vinkin puuroriisin keittämisestä. Puuroriisiä kannattaa huuhdella hyvin monta krt ja sitten huuhdeltua riisiä voi liottaa vedessä väht. tunnin, koska Suomessa myytävä riisi on todellakin kuivaa. Sitten kattilaan riisiä:vettä=1:1. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois ja pane liesi keskeiselle lämmölle. Odotetaan hetki ja kun vesi ei enää kiehu, kansi takaisin. Muutaman minuutin jälkeen kun vesi on imeytynyt riisiin, lämpö minimiin. Koko prosessi kestää alle 20min. toki riippuen riisin ja veden määrästä ja liedestä. Kun riisi on kypsä, sekoita riisiä ylösalaisin kattilassa. Tämä estää keitetyn riisin yhteen mössöön paakkuuntumisesta. Näin keitän riisiä korealaisittain puuroriiisistä enkä joutunut syömään puuroa.

Vierailija

Kiitos riisinkeitto-ohjeesta! Itse olen päätynyt lähes samaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kunnollista riisinkeitto-ohjetta on suomalaisilta kokkaussivuilta lähes mahdoton löytää. Näin ja tällä riisi-vesi suhteella keitän riisin riisinkeittimessä ja hyvää tulee.

Vierailija

Omenamehu epäilyttää. Tiettyjen hedelmien kuten aasialaisen päärynän, kiivin ja ananaksen tiedetään sisältävän liihaa mureuttavia entsyymejä. En ole kuullut, että omenamehu toimisi samoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.