
Tarjoile kreikkalais-henkiset feta-lammaspyörykät pitaleivän sisällä.
Pitaleivät feta-lammaspyöryköillä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Laita jauheliha ja muna kulhoon. Murusta feta haarukalla, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Lisää ne, 2 rkl öljyä ja loput mausteet jauhelihan joukkoon. Sekoita taikina käsin tasaiseksi massaksi.
-
Pyöritä taikinasta reilun kokoisia lihapullia. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia.
-
Valmista sillä aikaa tsatsiki. Raasta puolikas kurkku ja purista ylimääräinen neste pois siivilässä. Laita raaste kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, jogurtti ja suola raasteen joukkoon.
-
Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan tai lämmitä rieskoja hetki kuumalla kuivalla pannulla. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Viipaloi tomaatti ja kurkku.
-
Laita pitataskuihin tai rieskoille reilusti versoja ja yrttejä, muutama siivu tomaattia, sipulia ja kurkkua sekä uunilämpimiä pyöryköitä. Lusikoi päälle tsatsikia.