Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3408 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Jos pidät salvialla maustetusta venetsialaisesta maksasta, ihastut myös tähän versioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Polenta

Ainekset

2
dl
Polentaa
4
dl
lihalientä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
Mascarpone-juustoa
2
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna
(1/4 tl suolaa)

Työvaiheet

  1. Keitä polentaa lihaliemessä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Kun polenta on puuromaista, lisää oliiviöljy, mascarpone ja parmesaani joukkoon.
  3. Mausta halutettasi suolalla.

(4 annosta, 25 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1185 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Puurontähteet jalostuvat vohveleiksi, jotka maistuvat paksun jugurtin ja raikkaiden sitrusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puurovohvelit

Ainekset

6
dl
kylmää kaurapuuroa
2
munaa
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
4
mandariinia
2
appelsiinia
1
verigreippi
4
dl
turkkilaista jugurttia
(1
rkl
sokeria)
n. 1½
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jos puuro on suolatonta, lisää myös 1 tl suolaa.
  2. Valmistele lisukkeet. Kuori ja viipaloi hedelmät. Mausta halutessasi jugurtti sokerilla.
  3. Paista taikina kauniin ruskeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Sipaise raudan paistopinnoille öljyä pullasudilla ennen jokaisen vohvelin kypsennystä.
  4. Nauti vohvelit kuumina ja rapeina jugurtin, sitrusten ja juoksevan hunajan kera.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös lettuja, mutta käytä paistamisessa vähän tavallista enemmän rasvaa.

Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Täytetyt leivät ovat englantilaisen teehetken kulmakiviä. Niiden perinteisiä täytteitä ovat kurkku ja kananmuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-kananmuna-kolmioleivät

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
majoneesia (rasvaa 15 %)
½
kurkku
1
tl
sokeria
2
tl
väkiviinaetikkaa
¼
tl
suolaa
8
viipaletta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna munat veitsellä pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kananmunat, ruohosipuli ja majoneesi varovasti käännellen.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan ja mittaa joukkoon sokeri, etikka ja suola. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutti.

  3. Leikkaa leipäviipaleista kantit ohuelti pois. Lado kurkkuviipaleet neljälle leipäviipaleelle ja lusikoi kananmunatäyte kurkkujen päälle. Nosta toiset leivät kanneksi ja paina kevyesti viipaleita täytteineen yhteen. Leikkaa terävällä veitsellä leivät kahdeksi kolmioksi.

Vinkki! Tee samalla tupla-annos hölsky-kurkkuja. Saat koko kurkun käytettyä ja raikkaan lisäkkeen vaikkapa kalaruoalle.

Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseillä rikastetun kasvispastan maussa ja ulkonäössä riittää ihasteltavaa. Fenkoli tuo kastikkeeseen anismaisen pirskahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-linssipasta

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
fenkoli
1
pieni kesäkurpitsa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua minttua tai basilikaa
1
prk (250 g)
kypsiä punaisia linssejä
50
g
fetajuustoa
LISÄKSI
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja leikkaa kuutioiksi. Pienille kirsikkatomaateille riittää huuhtaisu. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista kasviksia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Jatka hauduttamista kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivahtaa.

  3. Valuta ja huuhtele linssit, ja lisää kastikkeeseen.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Murustele päälle fetajuustoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1185 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould
Sopivan tulisen lempikastikkeen salaisuus ovat mehevät pavut ja paahdetut mausteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chili con carne

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
sellerinvarsi
1
rkl
öljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
tl
juustokuminaa
1
tl
(savustettua) paprikajauhetta
½–1
tl
chilirouhetta
1
kanelitanko
1
prk
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
tomaattipyreetä
3
dl
vettä
1
tlk (410 g/250 g)
kidneypapuja
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
(fariini)sokeria
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi sellerinvarsi.
  2. Kuumenna öljy reilussa kasarissa. Kuullota sipulit, juustokumina, paprikajauhe ja chilirouhe hiljalleen öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan.
  3. Lisää kasariin porkkana, selleri, kanelitanko, tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kasariin.
  4. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pavut, etikka, sokeri, oregano ja suola.
  5. Hauduta chili con carnea miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tilkka vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta. Silppua päälle lehtipersiljaa.
  6. Tarjoa kastike keitetyn riisin ja kreikkalaisen jugurtin kanssa. Se sopii myös nachojen päälle tai tortillan täytteeksi.