Amerikkalainen bistroklassikko reuben on tuhti leipä, jossa on suolalihaa, hapankaalia, sveitsiläistä juustoa ja majoneesi-ketsuppipohjaista herkkusoosia.
Erilaiset täytetyt leivät ovat pitkään olleet suosittuja. Eräs klassikko on reuben, amerikkalainen tuhti täytetty leipä, jonka kerroksissa maistuvat hapankaali ja suolaliha.
Pohjaksi tarvitaan rukiista leipää. Napakka mutta pehmeä ruispaahtoleipä sopii täydellisesti tarkoitukseen. Puolet leipäpaloista sivellään voilla ja puolet majoneesipohjaisella, piparjuurella maustetulla kastikkeella.
Kastikkeella sivellyn leivän päälle lisätään hapankaalia, suolalihaa ja gruyère-juustoa ja voideltu leipä painetaan napakasti päälle. Muutama minuutti pannulla saa juuston sulamaan, täytteen kuumenemaan ja leivät paahtumaan rapeiksi. Jos omistat voileipägrillin, voit paahtaa täytetyt leivät myös siinä.
Vahvat maut sulautuvat tässä leivässä täydellisesti yhteen.
Reuben
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
-
Voitele leipäsiivut toiselta puolelta voilla. Voitele toiset puolet kastikkeella. Lado kastikkeen päälle juustoa, hapankaalia ja suolalihaa. Aseta päälle toinen leipäviipale voipuoli ylöspäin.
-
Kuumenna paistinpannu ja paista täytetyt leivät, kunnes ne ovat rapeita ja juusto sulaa. Paina leipiä kiinni toisiinsa esimerkiksi pienemmän paistinpannun avulla. Tarjoa heti.