Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Ruusukaali on parasta uunissa paahdettuna. Kun mukaan lisätään perunagnocchit ja raakamakkarat, ollaan loistavien uuniruokien ytimessä.

Ruusukaalit toimivat paahdettuna loistavasti, sillä uunissa ne saavat upean rapean, hieman karamellisen pinnan. Kaupan tuorepastahyllystä löytyvät perunagnocchit taas ovat arjen helpotus. Ne kypsyvät uunissa yhtä helposti, samanaikaisesti kaalien kanssa. Edes esikeittämistä ei tarvita.

Pellille mukaan sopii yrttinen raakamakkara, joka tuo ruokaan mukanaan sopivasti suolaisuutta ja mausteisuutta. Käsittelyssä ei tarvita ihmeellisiä konsteja, yrttinen liha vain puristellaan nokareiksi suoraan kuoresta pellille.

Tuore salvia, pesto ja pekaanipähkinät kruunaavat tämän arkiruoan. Voit hyödyntää reseptissä mitä tahansa pestoa kaapistasi löytyykin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-makkaravuoka

Ainekset

1
ps (400 g)
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
4
rkl
(nokkos)pestoa tai oliiviöljyä
500
g
yrttimaustettuja raakamakkaroita
3–4
salvianoksaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Siisti ruusukaalien kanta, poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaalit puoliksi. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Lisää gnocchit ja puristele makkarat isoiksi nokareiksi kuoristaan. Valuta päälle pesto/öljy ja mausta.

  3. Paahda uunissa ensin 15 minuuttia. Lisää pellille salvianlehdet ja pekaanipähkinät.

  4. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen croque monsieur eli kinkku-juustoleipä on lämpimien kerrosleipien ehdotonta aatelistoa. Tässä versiossa kinkun paikan ottaa graavilohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 leipää
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-monsieur

Ainekset

8
pientä viipaletta leipää
3
rkl
voisulaa
4
tl
dijoninsinappia
100
g
raastettua, maukasta juustoa (esimerkiksi gruyère)
4
viipaletta
graavi- tai kylmäsavulohta
Valkokastike
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
dl
maitoa
dl
kermaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
paistettuja kananmunia, avokadoa, yrttejä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-kermaseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Keitä miedohkolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu.

  3. Sipaise leiville sulatettua voita molemmille puolille. Levitä leipien toiselle puolelle sinappia, valkokastiketta, raastettua juustoa ja lohiviipaleita. Nosta kaksi leipää vastakkain. Levitä ohut kerros valkokastiketta leipien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoa.

  4. Paista leipiä 10–15 minuuttia uunissa. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun munan ja avokadon kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetajuustoa, tomaattia ja oliiveja – inspiraatio tämän lämpimän leivän täytteisiin on saatu fetasalaatista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 leipää
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin fetaleipä

Ainekset

4
viipaletta maalaisleipää
2
rkl
majoneesia
200
g
fetajuustoa
12
kirsikkatomaattia
16
kivetöntä oliivia
Tarjoiluun
salaattipinaattia, kurkkua, tuoretta oreganoa, 4 tl pestoa

Työvaiheet

  1. Levitä leiville majoneesia.

  2. Leikkaa feta viipaleiksi ja nosta leiville. Lisää tomaatit ja oliivit.

  3. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla, grillivastuksen alla noin 5–8 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja tomaatit pehmenevät hieman.

  4. Viimeistele salaattipinaatilla, kurkulla, oreganolla ja pestolla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Iskikö pizzanhimo? Tässä nopea ratkaisu! Pizzatoastissa maistuvat tulisen diavola-pizzan täytteet eli tomaattinen kastike, nduja-tahna ja mozzarella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzatoast

Ainekset

8
viipaletta
paahto- tai maalaisleipää
noin 2½
dl
tomaattipastakastiketta
3
rkl
nduja-tahnaa tai 16 pientä pepperoni-viipaletta
250
g
mozzarellaa
3
tomaattia (tai vastaava määrä kirsikkatomaatteja)
4
tl
kuivattua oreganoa
2
rkl
raastettua parmesaania
(tuoretta basilikaa)

Työvaiheet

  1. Levitä leiville tomaattipastakastiketta. Nosta päälle ndujaa, viipaloitua mozzarellaa ja viipaloitua tomaattia. Ripottele hieman kuivattua oreganoa.

  2. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes mozzarella on sulanut.

  3. Ripottele kuumille leiville juuri ennen tarjoilua parmesaania ja halutessasi basilikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Silakasta tulee ravintolatason herkkua, kun raakakypsennät fileet etikkaisessa vinegretissä ja pyöräytät seuraksi raikkaan piimäkastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakkafileet ja piimäkastike

Ainekset

400
g
silakkafileitä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
Kastike
dl
piimää
½
ruukku
basilikaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
suolaa
1
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
4
dl
verso- tai yrttisekoitusta
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Nylje silakkafileet eli poista niistä nahka. Laita fileet vieri viereen laakealle vadille.

  2. Kuori valkosipulit ja hienonna ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, etikka ja suola. Kaada marinadi silakkafileille ja kääntele niin että fileet maustuvat tasaisesti. Laita silakat kylmään maustumaan 20 minuutiksi.

  3. Laita piimä, yrtinoksat, suola ja etikka sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

  4. Valuta silakkafileet marinadista ja nosta tarjoiluvadille. Laita versosekoitusta fileiden päälle ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele sormisuolaa ja mustapippuria mausteeksi. Viimeistele ruoka piimäkastikkeella tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)