Ruusukaali on parasta uunissa paahdettuna. Kun mukaan lisätään perunagnocchit ja raakamakkarat, ollaan loistavien uuniruokien ytimessä.
Ruusukaalit toimivat paahdettuna loistavasti, sillä uunissa ne saavat upean rapean, hieman karamellisen pinnan. Kaupan tuorepastahyllystä löytyvät perunagnocchit taas ovat arjen helpotus. Ne kypsyvät uunissa yhtä helposti, samanaikaisesti kaalien kanssa. Edes esikeittämistä ei tarvita.
Pellille mukaan sopii yrttinen raakamakkara, joka tuo ruokaan mukanaan sopivasti suolaisuutta ja mausteisuutta. Käsittelyssä ei tarvita ihmeellisiä konsteja, yrttinen liha vain puristellaan nokareiksi suoraan kuoresta pellille.
Tuore salvia, pesto ja pekaanipähkinät kruunaavat tämän arkiruoan. Voit hyödyntää reseptissä mitä tahansa pestoa kaapistasi löytyykin.
Ruusukaali-makkaravuoka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Siisti ruusukaalien kanta, poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaalit puoliksi. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Lisää gnocchit ja puristele makkarat isoiksi nokareiksi kuoristaan. Valuta päälle pesto/öljy ja mausta.
-
Paahda uunissa ensin 15 minuuttia. Lisää pellille salvianlehdet ja pekaanipähkinät.
-
Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.