Rydbergin pihvi, pyttipannujen aatelinen, valmistetaan usein naudan sisäfileestä ja keitetyistä perunoista. Tämä versio tarjotaan maustekurkkujen kera.
Rydbergin pihvi
Ainekset
Työvaiheet
- Ota sisäfilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa sisäfilee noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Pese perunat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa perunat puoliksi.
- Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna pari ruokalusikallista rasvaa paistinpannulla. Ruskista lihakuutiot pikaisesti, noin 3 minuuttia, kuumalla pannulla. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta puolella teelusikallisella suolaa ja mustapippurilla. Nosta lihat alumiinifoliolle, kääräise paketiksi ja anna vetäytyä sen aikaa, kun paistat perunat.
- Kuumenna loput rasvasta pannulla. Lisää perunanpuolikkaat ja paista kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla timjamilla. Siirrä perunat pannun reunaan. Lisää sipulilohkot pannuun ja paista pehmeiksi.
- Jaa perunat neljälle ruokalautaselle. Lisää sipulit lautasille. Nosta perunoiden viereen lihakuutiot. Erottele kananmunista valkuaiset, ja nosta lautasille keltuaiset kuoressaan. Tarjoile lisäksi maustekurkkulohkoja ja dijoninsinappia.