Makeahko aasialainen hoisin-kastike tarrautuu sopivasti ruskistettujen pyöryköiden pintaan. Kuivattu sipulirouhe on helppo lisuke ja se sopii hyvin pehmeiden pyöryköiden pinnalle.
Lihapullat saavat herkullisen nimensä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta.
Rasvaisempi sika-nautajauheliha tekee lihapullista meheviä. Kun pyörykät maustaa kunnolla, voivat lisukkeet olla vaatimattomampia eikä erillistä kastiketta tarvita.
Lihapullamassa maustetaan reilusti valkosipulilla sekä inkiväärillä, mutta niiden kuullottaminen ja loraus kermaa pehmentää makuja. Pyöryköihin paistetaan kaunis ruskea pinta paistinpannulla. Makeahkosta hoisin-kastikkeesta ja tulisesta srirachsta sekoitettu glaseeraus tarttuu hyvin lihapullien pintaan tehden niistä nimensä mukaisesti tahmeita.
Tahmapyörykät voi viimeistellä rapealla sipulirouheella ja tarjota simppelin lisukkeen kanssa.
Tahmapyörykät
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jauheliha isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannussa pari minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Sekoita valkosipuli-inkivääriseos, kerma, korppujauhot, suola ja muna jauhelihan joukkoon. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle. Paista pyöryköitä keskilämmöllä pannussa, tilkassa öljyä noin 5 minuuttia, muutaman kerran paiston aikana kääntäen.
-
Sekoita hoisinkastike ja sriracha keskenään. Kaada seos pannuun pyöryköiden joukkoon ja jatka paistamista noin minuutti. Ripottele kuivattua sipulia valmiiden pyöryköiden päälle.