Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
8:00 | 4.3.2022

Tahmapyörykät

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Makeahko aasialainen hoisin-kastike tarrautuu sopivasti ruskistettujen pyöryköiden pintaan. Kuivattu sipulirouhe on helppo lisuke ja se sopii hyvin pehmeiden pyöryköiden pinnalle.

Lihapullat saavat herkullisen nimensä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta.

Rasvaisempi sika-nautajauheliha tekee lihapullista meheviä. Kun pyörykät maustaa kunnolla, voivat lisukkeet olla vaatimattomampia eikä erillistä kastiketta tarvita.

Lihapullamassa maustetaan reilusti valkosipulilla sekä inkiväärillä, mutta niiden kuullottaminen ja loraus kermaa pehmentää makuja. Pyöryköihin paistetaan kaunis ruskea pinta paistinpannulla. Makeahkosta hoisin-kastikkeesta ja tulisesta srirachsta sekoitettu glaseeraus tarttuu hyvin lihapullien pintaan tehden niistä nimensä mukaisesti tahmeita.

Tahmapyörykät voi viimeistellä rapealla sipulirouheella ja tarjota simppelin lisukkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 7 min
Helppo

Tahmapyörykät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
sika-nautajauhelihaa
5
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
kermaa
2
rkl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
1
kananmuna
Glaseeraus
2
rkl
hoisinkastiketta
1–2
tl
srirachaa
Lisäksi
1+1
rkl
öljyä paistamiseen
1
dl
paahdettua sipulirouhetta

Vaiheet

  1. Laita jauheliha isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannussa pari minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita valkosipuli-inkivääriseos, kerma, korppujauhot, suola ja muna jauhelihan joukkoon. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle. Paista pyöryköitä keskilämmöllä pannussa, tilkassa öljyä noin 5 minuuttia, muutaman kerran paiston aikana kääntäen.

  3. Sekoita hoisinkastike ja sriracha keskenään. Kaada seos pannuun pyöryköiden joukkoon ja jatka paistamista noin minuutti. Ripottele kuivattua sipulia valmiiden pyöryköiden päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jauhelihakierre
lihapullat
30 minuuttia
Arjen nopeat
pyörykkä

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini