Mira M. on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.

Täytetyt, valkosipuliset jauheliha-feta-paprikat tuovat kivaa vaihtelua arkiruokiin. Resepti on helppotekoinen ja nopea. Ruoka on lisäksi vähähiilihydraattinen, mutta halutessaan ruokaisamman siitä voi tehdä lisäämällä esim. keitettyä riisiä mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt feta-jauheliha-paprikat

Ainekset

4
kpl
mahdollisimman isoja, punaisia paprikoita
400
g
jauhelihaa
1
kpl
punasipuli
1
pkt
fetaa
1
pkt
Creme bonjour cuisine valkosipuli-yrtit
1
ps
raastettua pizzajuustoa
1
pkt
paseerattua tomaattia

Työvaiheet

1. Paista jauheliha pannulla kypsäksi, mausta mielesi mukaan ja lisää noin 2 dl paseerattua tomaattia sekaan. Itse käytin mausteina rouhittua mustapippuria, oreganoa, basilikaa, valkosipulia, lisäsin yhden knorr lihafondin, tacomaustetta ja chilijauhetta. Jätä liesi ykköselle odottamaan paprikoita.

2. Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi, pese ja poista sisus, voit halutessasi hieman kovertaa paprikaa isommaksi. 

3. Voitele iso uunikulho ja laita paprikat siihen vieretysten. Ota pikkulusikka ja ''voitele'' paprikoiden sisus creme bonjour valkosipuli-yrtit cuisinella. Itse käytän tämän kokoiseen settiin reilu puoli purkkia. Maun mukaan voi käyttää toki toista cuisine-makua. 

4. Lisää jauheliha paprikoiden sisälle, itse olen laittanut noin 2 rkl per paprika, mutta vaihtelee paprikoidenkoon mukaan. Halutessasi voit sekaan lisätä myös paistettua punasipulisilppua, mikä toimii hyvin paprikan kanssa.

5. Lisää tämän jälkeen vielä jokaiseen paprikaan fetaa jauhelihan sekaan. Esimerkiksi Apetinan feta snack pack aurinkokuivatut tomaatit toimivat tässä reseptissä hyvin. 

6. Ripottele päälle vielä juustoa haluamasi määrä. 

7. Paista 200 asteessa, noin 40 minuuttia riippuen uunin tehosta. Paistamisen jälkeen anna paprikoiden jäähtyä min. 15 min, jotta nesteet hieman tasaantuvat. Nauti! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kuin mummolassa! Keitä perunat ja poristele pannulla perinteisen herkullinen makkarakastike. Aikamatkaan ei tarvita mitään muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkarakastike

Ainekset

½
(à 500 g)
lenkkimakkaraa
2
sipulia
50
g
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
vettä
½
lihaliemikuutiota
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sinappia
mustapippuria
Viimeistelyyn
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sulata voi pannussa. Ruskista makkaroita ja sipulia, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää jauhot ja paista ahkerasti käännellen muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja sekoittele. Murusta pannulle lihaliemikuutio.
  5. Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja mustapippurilla. Anna porista 10 minuuttia, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivan paksua. Tarkista maku.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Tuomas Kolehmainen
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.

Tämän helpompaa ei ruuanlaitto voi olla! Valitse lohen kaveriksi koko perheen lempikasviksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pellin lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
150
g
varsiparsakaalia
1
pienehkö fenkoli
1
pienehkö kurpitsa
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
vihreitä papuja
2
rkl
öljyä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Kermaviilikastike
1
prk
kermaviiliä
1
tl
Dijon-sinappia
½
ruukkua
ruohosipulia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Pese vihannekset. Leikkaa paksummat varsiparsikaalit pitkittäin puoliksi, suikaloi fenkoli ja leikkaa kesäkurpitsa noin sormen kokoisiksi paloiksi. Sekoita vihannesten joukkoon öljy ja levitä ne lohen ympärille pellille. Mausta lohi ja vihannekset mustapippurilla ja suolalla.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää. 
  3. Kastiketta varten hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Tarjoile lohen ja vihannesten kanssa.

Kommentit (0)