Täytä portobellon lakit pestolla, mozzarellalla, salamilla ja kirsikkatomaateilla ja anna uunin hoitaa loput. Jättiherkkusienet paahtuvat ihanan meheviksi jo kymmenessä minuutissa.
Oheisessa ohjeessa portobellojen eli jättiherkkusienten lakit täytetään pizzojen tapaan. Tällä kertaa lakkeihin lastataan pestoa, salamiviipaleita, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja.
Kymmenen minuuttia kuumassa uunissa saa portobellot pahtumaan mehevän kypsiksi ja täytteet sulautumaan herkullisesti yhteen.
Voit muunnella täytettä hyvin makusi mukaan: mainion maun sienet saavat myös punaisesta pestosta ja aurinkokuivatuista tomaateista.
Täytetyt portobellot
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota sienistä jalat niin, että lakki pysyy kokonaisena. Ota jalat talteen ja hyödynnä ne myöhemmin muussa ruoanlaitossa. Tee lakkien pinnalle kevyet viillot veitsen terällä. Näin sienet kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin.
-
Kuivaa juusto ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Viipaloi tomaatit.
-
Levitä lakkien sisään pestoa ja ja salamisiivut ja tomaatit sienien päälle. Lisää pinnalle juustoa ja ripottele oreganoa mausteeksi.
-
Kypsennä uunissa pellillä, grillivastuksen alla noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.