Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin nopea arkiburrito syntyy niistä aineksista, mitä jääkaapista löytyy. Maukkaat burritot viimeistellään uunissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiistaiburritot

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua kardemummaa
(ripaus cayennepippuria)
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
tlk (400 g)
mustapapuja
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni
punasipuli
1
pkt (8 kpl)
vehnätortilloja
2
dl
juustoraastetta (esim. emmental)
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
limetti
(créme fraîchea)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha ruskeaksi ja rapeaksi, noin 5–10 minuuttia. Käytä isoa pannua, jotta pannu pysyy kuumana ja liha ruskistuu eikä ala keittyä.
  2. Lisää kuivat mausteet (jos haluat tulisen lisäpotkun, myös cayennepippuria). Paista pari minuuttia ja raasta sekaan valkosipulin kynnet. Lisää tomaattipyree ja vesi. Vähennä lämpöä ja hauduta 5 minuuttia.
  3. Kastikkeen hautuessa valuta mustapavut siivilässä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja suikaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  4. Mausta valmis kastike suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lusikoi tortillojen sisään 2–3 rkl täytettä ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiiviisti rinnakkain leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele rullien päälle mustapavut ja juustoraaste. Paahda uunin keskiosassa noin 8 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja paistunut kullankeltaiseksi.
  6. Ripottele tomaatit ja sipulit tortillojen päälle ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden, kuten tuoreen korianterin, limetin, jalapeñojen ja créme fraîchen kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Aineksista puuttuu mustapavut?

Nimim. Erkki

Nuohan ovat enchilladoja...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kyllä mustapavut on mainittu raaka-ainelistassa. Ne ovat ensimmäinen aines "Lisäksi"-väliotsikon alla :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Suklaan ja punaviinin ystävyys miellyttää myös parsaa ja pitkään haudutettua karitsalihaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + haudutus 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ylikypsä karitsa, parsat ja suklaa-punaviinikastike

Ainekset

600
g
karitsan niskaa tai entrecôtea
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
rkl
ruokokidesokeria
2
tl
suolaa
1
ruukku
timjamia
1
dl
punaviiniä
5
dl
vettä
Suklaa-punaviinikastike
1
dl
karitsan haudutuslientä
1
dl
punaviiniä
1
dl
demi glace -kastikepohjaa
50
g
voita
50
g
tummaa suklaata
Keitetyt parsat
20
vihreää tai valkoista parsaa
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita lihat uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise sitruuna. Lisää ne vuokaan lihojen joukkoon. Mausta lihat sokerilla, suolalla ja timjaminoksilla. Lisää 5 dl vettä ja 1 dl viiniä. Peitä astia foliolla ja laita uuniin. Anna lihojen hautua uunissa ainakin 4 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää. Anna lihojen jäähtyä liemessään.
  2. Siivilöi 1 d haudutuslientä kastiketta varten. Mittaa haudutusliemi, 1 dl viiniä ja kastikepohja kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on keittynyt hieman kasaan. Lisää voi ja tumma suklaa kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä. Voit lisätä vielä suklaata, mikäli haluat suklaisemman kastikkeen.
  3. Jos haluat, paista lihoihin kaunis väri pannussa.
  4. Kuori parsanvarret ja katkaise parsan alaosasta puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siirrä parsat keittiöpyyhkeen päälle, taputtele kuiviksi ja laita lautaselle. Mausta öljyllä ja suolalla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Mintulta tuoksuva kastike syntyy samassa ajassa kuin pasta kypsyy.

Annoksia
3
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

250
g
(pinaatti)pastaa
140
g
pekonikuutioita
350
g
kesäkurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
4
tl
omenaviinietikkaa
1
ruukku
minttua
1
rkl
persiljaa
100
g
(laktoosittomia) feta-/ salaattijuustokuutioita

Työvaiheet

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta. Ruskista pekoni kuumalla pannulla omassa rasvassa.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa lopussa joukkoon ja vähennä hieman lämpöä. Jatka paistamista, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Kääntele feta nopeasti sekaan. Kääntele kaikki ainekset pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Artun päivänä upeilla grillipihveillä. Voit valmistaa entrecôten myös paistinpannulla.

Dry aged -lihoja on parhaan mehukkuuden ja maun saavuttamiseksi kuivatettu ja mureutettu useita viikkoja. Niitä myydään hyvin varustelluissa ruoka- ja lihakaupoissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Artun dry aged entrecôte ja grillivihannekset

Ainekset

700
g
vähintään 3 viikkoa kuivatettua entrecôteta
suolaa
Grillivihannekset
4
paprikaa (keltaisia ja punaisia)
2
pienikokoista kesäkurpitsaa
1
pieni munakoiso
1
fenkoli
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä.
  2. Tee ensin grillivihannekset. Huuhdo kaikki vihannekset ja kuumenna joko paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Paahda kokonaisia paprikoita ilman öljyä kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on lähes kauttaaltaan musta. Siirrä ne kuumina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Kun paprikat jäähtyvät, viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin noin viisi senttiä paksuiksi siivuiksi. Tee fenkolista samanlaisia siivuja. Grillaa tai paista fenkoli- ja kesäkurpitsasiivuja noin minuutti per puoli. Siirrä ne keittiöpyyhkeet päälle. Älä laita siivuja päällekkäin, muuten niistä tulee kosteita.
  4. Viipaloi munakoiso pitkittäin samanlaisiksi siivuiksi. Paahda ne samalla tavalla ja siirrä myös syrjään.
  5. Kuori jäähtyneet paprikat käsin. Paahtunut kuori irtoaa helposti. Viipaloi isoihin paloihin. Siirrä kaikki vihannekset isoon kulhoon.
  6. Ota puolet basilikan lehdistä ja murskaa ne morttelissa. Lisää suolaa, pippuria ja noin 8 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä etikka. Kaada yrttiöljy vihannesten päälle ja sekoita. Lisää loput basilikanlehdet kokonaisina sekaan. Viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää vihannesten joukkoon.
  7. Paista sitten entrecôtet. Lämmitä paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Hiero pihvien pintaan runsaasti suolaa. Ole antelias, sillä osa suolasta irtoaa kypsennettäessä.
  8. Paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta hyvin kovassa lämmössä. Alenna sitten levyn lämpöä tai siirrä pihvit grillissä kohtaan, jossa lämpö on epäsuoraa. Siirrä pihvejä mielummin pihdeillä kuin haarukalla, jotta pinta ei rikkoudu eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan. Kiinnitä yhteen pihviin lihalämpömittari, ja jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa kokonaisina tai paloiksi leikattuna vihannesten kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi grillata vihannesten joukkoon myös parsaa tai muita sesonkivihanneksia.

Kommentit (0)