Meri-Tuuli Väntsin nopea arkiburrito syntyy niistä aineksista, mitä jääkaapista löytyy. Maukkaat burritot viimeistellään uunissa.
Tiistaiburritot
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha ruskeaksi ja rapeaksi, noin 5–10 minuuttia. Käytä isoa pannua, jotta pannu pysyy kuumana ja liha ruskistuu eikä ala keittyä.
- Lisää kuivat mausteet (jos haluat tulisen lisäpotkun, myös cayennepippuria). Paista pari minuuttia ja raasta sekaan valkosipulin kynnet. Lisää tomaattipyree ja vesi. Vähennä lämpöä ja hauduta 5 minuuttia.
- Kastikkeen hautuessa valuta mustapavut siivilässä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja suikaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Mausta valmis kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Lusikoi tortillojen sisään 2–3 rkl täytettä ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiiviisti rinnakkain leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele rullien päälle mustapavut ja juustoraaste. Paahda uunin keskiosassa noin 8 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja paistunut kullankeltaiseksi.
- Ripottele tomaatit ja sipulit tortillojen päälle ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden, kuten tuoreen korianterin, limetin, jalapeñojen ja créme fraîchen kanssa.
Aineksista puuttuu mustapavut?
Nuohan ovat enchilladoja...
Hei, kyllä mustapavut on mainittu raaka-ainelistassa. Ne ovat ensimmäinen aines "Lisäksi"-väliotsikon alla :)