Jos pidät salvialla maustetusta venetsialaisesta maksasta, ihastut myös tähän versioon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Tomaattinen papupata
Ainesosat
2
dl
kuivattuja mustasilmäpapuja (tai 1 prk käyttövalmiita)
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
(170 g) pekonia
2
rkl
tomaattipyreetä
5
dl
lihalientä
10
kirsikkatomaattia
1
chili
4
salvianlehteä
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Laita kuivatut pavut runsaaseen vesimäärään likoamaan esimerkiksi edellisenä iltana. Liotusaika on 10 tuntia.
- Huuhtele pavut hyvin juoksevassa vedessä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valko-sipulinkynnet. Kuutioi pekoni ja kuullota se kattilassa. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista 10 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree, pavut ja lihaliemi. Keitä papuja 25 minuuttia. Jos käytät säilykepapuja, lisää ne kattilaan vasta keittoajan lopussa.
- Puolita tomaatit, hienonna chili ja salvia. Lisää ne papupataan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
(4 annosta, 40 min + papujen liotus 10 t)