Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 554 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Kaikki samalla pellillä. Lihapullat saavat kaveriksi tomaatteja, kesäkurpitsaa ja rapeaa leipää, ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla. Ei kun uuniin!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen lihapullapelti

Ainekset

Lihapullat
1 1/2
dl
korppujauhoja
2 1/2
dl
vettä
600
g
jauhelihaa
1
muna
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
600
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
2
sipulia
1 (300 g)
vaalea leipä
3/4
dl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
2
palloa
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
Tarjoiluun
pestokastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
  3. Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
  5. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
  6. Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Sessan17_2
Seuraa 
Liittynyt4.2.2017

Kuinka joku voi keksiä näin mauttoman ruoan ja saada näin valtavan palstatilan? Kokeilin eilen ja koiralle menee tänään. Isoäidin lihapullat pitävät pintansa, mitään välimerellistä tässä ei ollut.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Tahmean tuliset kanavartaat voi joko tarjota varrastikuissa tai palat voi irrottaa vaikkapa nuudelisalaatin päälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Korealaiset kanavartaat

Ainekset

2
rkl
korealaista chilitahnaa, gochujangia
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
600
g
broilerin paistileikettä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola hyvin sekaisin.
  2. Kuivaa kanapalojen pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota varrastikkuihin.
  3. Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  4. Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.

VINKKI! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ensin puoli tuntia, niin ne eivät pala paistettaessa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Muutamalla aineksella munakas muuntuu japanilaisen okonomiyakin pikaversioksi. Napakoiksi paistetut kasvissuikaleet ja misotahna antavat munakkaaseen herkullisen maun. 

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pika-okonomiyaki

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
ps (200 g)
suikaloitua kaali-porkkana-purjoseosta (tuore, esim. IsoKaski)
1
rkl
misotahnaa
1–2
tl
teriyakikastiketta
2
munaa
Tarjoiluun
sriracha-kastiketta ja tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Paista kaali-porkkana-purjoseosta pannulla öljyssä melko kovalla lämmöllä muutama minuutti käännellen, kunnes se on napakan kypsää.
  2. Sekoita joukkoon misotahna ja teriyakikastike.
  3. Riko päälle munat ja alenna lämpöä. Muotoile munakas reunoiltaan tasaiseksi letuksi niin, että munat sitovat kasvikset yhteen. Anna kypsyä kääntämättä, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Viimeistele yrteillä.

Vinkki: Jos otat misotahnan keittoainespakkauksesta, jossa on mukana kuivattua merilevä-kevätsipuliseosta, ripottele se munakkaan päälle (kuvassa).

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)