Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 641 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Kaikki samalla pellillä. Lihapullat saavat kaveriksi tomaatteja, kesäkurpitsaa ja rapeaa leipää, ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla. Ei kun uuniin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen lihapullapelti

Ainekset

Lihapullat
1 1/2
dl
korppujauhoja
2 1/2
dl
vettä
600
g
jauhelihaa
1
muna
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
600
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
2
sipulia
1 (300 g)
vaalea leipä
3/4
dl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
2
palloa
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
Tarjoiluun
pestokastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
  3. Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
  5. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
  6. Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Sessan17_2
Seuraa 
Liittynyt4.2.2017

Kuinka joku voi keksiä näin mauttoman ruoan ja saada näin valtavan palstatilan? Kokeilin eilen ja koiralle menee tänään. Isoäidin lihapullat pitävät pintansa, mitään välimerellistä tässä ei ollut.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Nachovuoka on aivan tolkuttoman herkullista ruokaa ja maistuu kaikille! Tässä simppelissä versiossa on paljon papuja ja maissia ja juuri sopivasti tulisuutta. Guacamole on ehdoton lisuke nachovuoalle ja tällä reseptillä siitä tulee harvinaisen hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papunachovuoka ja paras guacamole

Ainekset

Nachovuoka
1
ps
nachoja
1
tlk
mustapapuja
1
tlk
kidneypapuja
1
prk
maissia
2
rkl
tacomausteseosta
1
prk
salsaa (mieto tai medium)
1
prk
Koskenlaskija-chili juoksevaa sulatejuustoa
Viimeistelyyn tuoreita yrttejä
Guacamole
2
kpl
syöntikypsää avokadoa
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
kpl
lime
2
rkl
ranskankermaa
10
tippaa
tabascoa
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

Nachovuoka:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Kaada nachot uunivuokaan.
Valuta pavut ja maissi.
Laita pavut ja maissi kulhoon ja mausta tacomausteseoksella.

Nostele papu-maissiseos nachojen päälle.
Kaada päälle salsa ja nostele sulatejuustosta nokareita päällimmäiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Guacamole:
Halkaise avokadot, poista kivet ja irroita hedelmäliha ruokalusikan avulla.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Laita avokadot laakeaan kulhoon ja muussaa haarukalla tasaiseksi.
Purista joukkoon limen mehu.
Lisää valkosipuli, ranskankerma, tabasco, suola ja pippuri.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Ota nachovuoka uunista ja viimeistele yrteillä.
Tarjoile guacamolen kanssa :)

Kommentit (0)