Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 589 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Kaikki samalla pellillä. Lihapullat saavat kaveriksi tomaatteja, kesäkurpitsaa ja rapeaa leipää, ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla. Ei kun uuniin!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen lihapullapelti

Ainekset

Lihapullat
1 1/2
dl
korppujauhoja
2 1/2
dl
vettä
600
g
jauhelihaa
1
muna
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
600
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kesäkurpitsa
2
sipulia
1 (300 g)
vaalea leipä
3/4
dl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
2
palloa
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
Tarjoiluun
pestokastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
  3. Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
  5. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
  6. Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Sessan17_2
Seuraa 
Liittynyt4.2.2017

Kuinka joku voi keksiä näin mauttoman ruoan ja saada näin valtavan palstatilan? Kokeilin eilen ja koiralle menee tänään. Isoäidin lihapullat pitävät pintansa, mitään välimerellistä tässä ei ollut.

Thread has been locked.
Me Naiset on lisännyt 875 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustopestopasta

Ainekset

1
dl
kurpitsansiemeniä
2–4
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
rukolaa
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (200 g)
rasvatonta raejuustoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2–1
dl
vettä
Lisäksi
300
g
täysjyväspagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
  2. Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
  3. Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Oluella ja bbq-kastikkeella maustetut lihapullat ovat tuhtia ruokaa täynnä makua. Tällä ohjeella niitä tulee reilu satsi.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15–30 min
Vaikeustaso
Helppo

Olut-bbq-lihapullat

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
kg
pihvikarjan jauhelihaa
2,5
dl
panko-jauhoja (esim. Yataka)
0,5
dl
lagerolutta
2
pientä kananmunaa
2
tl
worcesterkastiketta
2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Kastike
0,5
dl
bbq-kastiketta
1
tl
sriracha-kastiketta
2,5
dl
täysmajoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita valkosipuli, jauheliha, pankojauhot, lager ja kananmunat keskenään. Mausta worcesterinkastikkeella, suolalla ja pippurilla.
  3. Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pullia ja paista ne joko 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla voi-öljyseoksessa muutamassa erässä.
  4. Tee kastike sekoittamalla bbq ja chilikastike majoneesiin.

Saksalainen pottusalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita
100
g
pekonia
Kastike
1
pieni
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
valkkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1
rkl
kokojyväsinappia
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
majoneesia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne tarjoilukulhoon. Lisää etikka, sokeri ja suola. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, öljy, majoneesi ja pippuri. Hienonna yrtit joukkoon. Puolita tai viipaloi kuumat perunat ja lisää kastike.
  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannussa. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperille valumaan. Lisää pekonit salaattiin. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

Chili-sitruunasienet

Ainekset

1
l
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
Kastike
3
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
Tarjoiluun
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
mieto chilipalko viipaleina
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut enin neste pois, noin 5 min.
  2. Tee kastike. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sekoita ne öljyyn. Hienonna rosmariini joukkoon.
  3. Kaada öljyseos sienille ja jatka paistamista 3-5 minuuttia.
  4. Hienonna lehtipersilja, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja leikkaa chilipalko viipaleiksi ja lisää ne suolan ja pippurin kanssa sienien mausteeksi.

VINKKI Voit tehdä sienet edellisenä päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!