Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
11:36 | 8.9.2020

Viisikon eväsleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Leipää, kinkkua, paahtopaistia, munia, hedelmäkakkua, säilykepersikoita... Viisikoita ei pidä lukea nälkäisenä. Eväsleipien ruokajuomaksi sopii kirjoista tuttu inkivääriolut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 kerrosleipää
1 h + 30 min
Helppo

Viisikon eväsleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pieni (n. 700 g)
paahtopaisti
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
iso (n. 400 g)
vaalea vuokaleipä
1
dl
kurkkumajoneesia
2
rkl
maalaissinappia
2
dl
pikkelöityjä minikurkkuja (esim. Felix)
2
tomaattia
1
punasipuli
1
keräsalaatti

Vaiheet

  1. Kypsennä paahtopaisti hyvissä ajoin. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista liha kauttaaltaan.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä lihaa noin 1 tunti, kunnes lihan sisälämpö on 60 astetta. Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 20 minuuttia ennen viipalointia.

  3. Leikkaa leivästä kymmenen siivua. Sekoita sinappi majoneesiin ja voitele sillä leipäsiivut. Valuta minikurkut, viipaloi tomaatti ja sipuli.

  4. Laita viiden leipäpalan päälle salaatinlehti, pari siivua tomaattia ja sipulia, pikkelikurkkuja ja reilusti paahtopaistia. Paina toiset leipäsiivut kanneksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
paahtopaisti
paahtopaistileipä
eväsleipä

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini