Leipää, kinkkua, paahtopaistia, munia, hedelmäkakkua, säilykepersikoita... Viisikoita ei pidä lukea nälkäisenä. Eväsleipien ruokajuomaksi sopii kirjoista tuttu inkivääriolut.
Viisikon eväsleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä paahtopaisti hyvissä ajoin. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista liha kauttaaltaan.
-
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä lihaa noin 1 tunti, kunnes lihan sisälämpö on 60 astetta. Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 20 minuuttia ennen viipalointia.
-
Leikkaa leivästä kymmenen siivua. Sekoita sinappi majoneesiin ja voitele sillä leipäsiivut. Valuta minikurkut, viipaloi tomaatti ja sipuli.
-
Laita viiden leipäpalan päälle salaatinlehti, pari siivua tomaattia ja sipulia, pikkelikurkkuja ja reilusti paahtopaistia. Paina toiset leipäsiivut kanneksi.