Höyrytä maksapihvien kaveriksi broccoliineja tai parsakaalia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
30 min
Helppo
Yrttiset jauhemaksapihvit
Ainesosat
500
g
jauhettua naudanmaksaa
1/2
dl
raastettua kuivaa leipää
2
kananmunaa
1
pieni sipuli
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
kapriksia
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä tai voita paistamiseen
Vaiheet
-
Tee ensin pikkelöity punajuuriraaste (ks. ohje). Raasta kuivunut leipä korppujauhoksi. Lisää ne ja kananmunat maksan joukkoon. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös lehtipersilja ja timjami. Lisää sipuli, yrtit, kaprikset, pippuri ja suola maksan joukkoon.
-
Paista seoksesta pihvejä, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
Pikkelöity punajuuriraaste
Ainesosat
500
g
punajuuria
Liemi
1
dl
vettä
2
rkl
väkiviinaetikkaa
4
rkl
sokeria
2
tl
sinapinsiemeniä
Vaiheet
- Kuori ja raasta punajuuret. Tee mausteliemi. Mittaa vesi, etikka, sokeri ja sinapinsiemenet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada kuuma liemi punajuuriraasteen päälle. Anna raasteen maustua vähintään 20 minuuttia. Tarjoa maksapihvien kanssa.