Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Kun rapeaksi paahdettu leipä kohtaa grillatun, jälkimarinoidun munakoison, sinihomejuuston ja hieman roseeksi paistetun lampaanfileen, tulos on mitä ylellisin burgeri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 4 t
Vaikeustaso
Vaikea

Lampaanfileeburgerit

Ainekset

4
sämpylää tai reilua palaa ciabattaa
400
g
grillattua lampaan ulkofileetä
4
dl
grillattuja kasviksia (ks. ohje)
4
rkl
sinappimajoneesia (ks. ohje)
8
viipaletta pekonia
4
viipaletta sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Tee sinappimajoneesi. Grillaa lampaanfileet ja kasvikset ohjeen mukaan.
  2. Puolita sämpylät tai halkaise leivät. Paista niihin rapea pinta grillissä. Paista pekonit grillin parilatasolla tai paistinpannussa.
  3. Levitä majoneesi leiville. Nosta grillattuja kasviksia päälle. Viipaloi lampaanfileet ja nosta ne ja pekonit kasvisten päälle. Viimeistele sinihomejuustolla.

Grillatut lampaanfileet

Ainekset

400
g
lampaan ulkofileetä
Yrttimarinadi
1
valkosipulinkynsi
1
dl
hienonnettua rosmariinia, lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia
1 1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
  2. Laita lampaanfileet marinadiin ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Kääntele muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  3. Ota fileet vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi enin marinadi talouspaperilla. Paista fileet puolikypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Parhaan tuloksen saat lihalämpömittarin avulla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
  4. Kääri fileet noin 5 minuutiksi folioon vetäytymään ja leikkaa viipaleiksi.

 

Lampaanfileeburgerille sopii tumma, mahonginruskea vehnäolut, kuten kypsän hedelmäinen ja yrttinenFranziskaner Weissbier Dunkel, 3,73 e/0,5 e.

 

Juomasuositus: Oluessa maistuvat juureva maltaisuus ja vehnän kepeä hedelmäisyys. Se on mainio yhdistelmä lammaseburgerille. (Mikko Salmi)

Grillatut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
1
pieni munakoiso
2
(suippo)paprikaa
Öljymarinadi
1
valkosipulinkynsi
1 1/2
dl
oliiviöljyä
(2
rkl
sitruunan mehua)
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
chilirouhetta
muutama
timjaminoksa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
  2. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Leikkaa paprikat muutamaan osaan.
  3. Grillaa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä paprikat nopeasti molemmin puolin. Kääntele kasvikset kastikkeeseen. Voit tarjota kasvikset heti, mutta maku syvenee, mitä pidempään annat niiden maustua.

 

Vinkki! Kasviksia tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan. Kasvikset käyvät grillatun lihan tai kalan kumppaniksi, osaksi alkupalapöytää tai vaikkapa salaatin joukkoon.

Sinappimajoneesi

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–1 1/2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan, koko ajan vatkaten. Kun majoneesi alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.[ruutu id="1330667"]

Kommentit (1)

Käyttäjä208
Seuraa 
Liittynyt29.10.2014

Tämä herkku on kuulunut juhannusmenuuseen jos sen Glorian ruoka & viini -lehdessä julkaisusta alkaen. Resepti on alkuperäisestä muuttunut hieman. Pekonia ja homejuusto ovat jääneet pois ja lampaanfile on korvattu suuremmalle väkijoukolle helpommin valmistettavalla flank-stakella.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valkoisen parsan ja ilmakuivatun kinkun liitto on solmittu taivaassa! Tässä annoksessa perinteinen parsan kaveri eli hollandaise-kastike on vaihdettu helppoon ja herkulliseen ruohosipulikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoista parsaa, kinkkua ja ruohosipulikastiketta

Ainekset

16
valkoista parsaa
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
RUOHOSIPULIKASTIKE
1 ½
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat, poista kantapalat. Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Sekoita öljyt joukkoon, hienonna lopuksi ruohosipuli sekaan.

  3. Jaa parsat lautasille. Laita kinkkuviipaleet päälle ja kaada päälle kastiketta.

Kommentit (0)