Muusikko Kasmirin lempilihapullat maistuvat Kreikalta. Muhkean maun tuovat fetajuusto, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja yllätyksenä harissatahna. Kokeile myös kukkakaalirisottoa!
Harissa-fetalihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita jauheliha, kananmunat, ranskankerma, harissa ja suola kulhoon ja sekoita taikinaksi. Murusta feta ja hienonna persilja joukkoon. Lisää aurinkotomaatit (säästä öljy) ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina tomaattien öljyssä kostutetuin käsin isoiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa risoton (ks. ohje alhaalla) kanssa ja ripottele fetaa tai pecorinoa päälle.
Kukkakaalirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi kukkakaalin nuput sormin niin pieneksi muruksi kuin kykenet ja hienonna varret veitsellä. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta pecorinojuusto.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää kukkakaali ja kääntele hetki. Älä ruskista kukkakaalia, jotta risotosta tulee kauniin valkea. Lisää valkoviini ja anna hautua muutama minuutti ilman kantta, kunnes viini on imeytynyt.
- Lisää kerma ja pecorinoraaste ja hauduta suurin osa nesteestä pois. Purista sitruunan mehu risottoon mausteeksi. Lisää viimeiseksi voi ja suola sekoittaen.
(4 annosta, 30 min)