Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Opi huippukokilta pari kikkaa, ja saat kaalikääryleistä entistä parempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta, noin 20 kpl
Valmistusaika
1 t + 2 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouni Toivasen kaalikääryleet

Ainekset

1
iso
valkokaali
1
tl
suolaa
2
dl
puuroriisiä
1
keltasipuli
1
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
1
ruukku
meiramia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl 60 g)
voisulaa
2
rkl
siirappia

Työvaiheet

 

  1. Laita kaali kattilaan ja täytä vedellä, niin tiedät minkä verran vettä tarvitaan. Ota kaali pois ja laita vesi kuumenemaan Mausta vesi suolalla. Viillä veitsellä kaalin kannan vierestä niin että lehtiruodit irtoavat kannasta. Kierrä halutessasi korkinavaaja kaalin kantaan, niin sitä on helpompi käsitellä kuumassa vedessä. Keitä kaalia alhaisella lämmöllä. Kun uloimmat lehdet pehmenevät, irrota ne varovasti esimerkiksi haarukan avulla ja nosta jäähtymään. Irrota noin 20 lehteä. Ota loppu kaali jäähtymään, säästä keitinvesi.
  2. Ota 4 dl kaalin keitinvettä. Keitä riisi siinä, noin 15 minuuttia.
  3. Riisin kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa 5 minuuttia. Siirrä sipuli kulhoon. Lisää pannuun öljyä, kuumenna ja ruskista jauhelihaa kuumassa pannussa noin 10 minuuttia, niin että se paahtuu kauttaaltaan. Hienonna meirami ja loppu kaali. Sekoita ne, jauheliha ja kypsä riisi täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Aseta kaalinlehti työalustalle, leikkaa paksu lehtiruoti pois tai ohenna se veitsellä. Lusikoi lehdelle vajaa 1 dl täytettä, nosta reunat täytteen päälle ja kääri lehti rullaksi. Laita kääryleet uunivuokaan tiiviisti toisiaan vasten. Sulata voi.
  5. Valele kääryleet voisulalla ja siirapilla. Hauduta uunissa 2 tuntia. Valele puolen tunnin välein kääryleistä irtoavalla nesteellä. Nosta lopuksi uunin lämpötila 250 asteeseen. Kypsennä 10–15 minuuttia, jotta kääryleet ruskistuvat.

Kommentit (5)

Meerio

Jopas on outo ohje! Eikoskaanikinä jauhelihaa ruskisteta, puuroriisistä tehdään riisipuuro, täytteeseen ei myöskään mitään sipulia, pari kananmunaa ja kuohukermaa, suolaa ja valkopippuria ja siirappia. Nämä kaikki sekaisin niin hyvää tulee.
Kaikkia reseptejä ei kande ruveta uudistelemaan.

Vierailija

Todellakin kannattaa uudistaa reseptejä! Toki voi kukin tehdä sillä reseptillä mikä miellyttää. Itse pidin kyllä näistä kääryleistä.

Vierailija

Tosi hyviä tuli tällä yksinkertaisella ohjeella. Ainoa mikä meni itselläni hieman väärin oli että keitin kaalia liikaa niin päällislehdet vähän hajosivat ja lehtien määrä jäi siten vajaaksi. Eli täytettä jäi yli. No, tein lopusta pasteijoita🙂

jotain kokannut minäkin

@ Meerio

Jos pitäisi valita sinun mauttomat tai Jounin maukkaat (ruskistus + keitetty riisi eikä mikään puuro + sipuli), valitsisin ehdottomasti jälkimmäiset. Kannattaisi sinunkin joskus tulla kuplastasi ulos maistamaan oikeaa ruokaa.

Vierailija

Samanmoisella ohjeella olen tehnyt ijät ja ajat ja hyvää tulee edelleen!

Riisitäyte ei tarvi mitään kermaa ja kananmunaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Malesialaisen jauhelihakastikkeen eli hakka meen maku on tuhdin umaminen. Ideana on marinoida possujauheliha osterikastikkeen, soijan ja sokerin seoksessa ennen paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen hakka mee

Ainekset

400
g
porsaanjauhelihaa
Marinadi
1
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
(maapähkinä)öljyä
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
makeaa soijakastiketta
2
rkl
osterikastiketta
½
tl
sokeria
dl + 2 rkl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä
Nuudelit
400
g
munanuudeleita
2
rkl
valkosipuliöljyä (ks. ohje)
Lisäksi
2
dl
mungpavun ituja
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Marinoi jauheliha. Laita jauheliha kul­hoon ja sekoita osterikastike, soija, sokeri ja pippuri joukkoon. Anna maustua huo­neenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista niitä öljyssä 1 minuutti. Lisää mari­noitu jauheliha ja ruskista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Yhdistä kulhossa kalakastike, makea soijakastike, osterikastike, sokeri ja 2½ dl vettä. Kaada seos jauhelihan joukkoon ja keitä 5 minuuttia.
  4. Sekoita 2 rkl vettä ja maissitärkkelys suurusteeksi ja kaada se koko ajan sekoit­taen kastikkeeseen. Keitä, kunnes kastike sakenee.
  5. Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan noin 2–3 minuuttia. Valuta ja lai­ta takaisin kattilaan. Sekoita valkosipuliöl­jy joukkoon ja jaa nuudelit annoskulhoi­hin. Lusikoi reilusti kastiketta päälle.
  6. Huuhtele idut, hienonna sipulinvarret ja korianteri. Lisää ne annoksiin ja purista limetin mehua päälle.

Valkosipuliöljy

Ainekset

5
valkosipulinkynttä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynnet.
  2. Kuumenna öljyä pannussa keskilämmöl­lä noin 1 minuutti.
  3. Laita valkosipuli öljyyn ja heti, kun se alkaa kevyesti ruskistua, siirrä pannu pois liedeltä. Anna valkosipulin kypsyä öljyssä kullanruskeaksi, 2–4 minuuttia.
  4. Öljy säilyy suljetussa tölkissä huoneen­lämmössä pari viikkoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Levitä lautaselle runsaasti hummusta ja lisää päälle välimerellisiä höysteitä. Tällä herkullisella annoksella pääset kotona hummusbaarin tunnelmaan!

Vinkki! Lisukkeiden määrät ovat suuntaa antavia. Voit koota annokset valmiiksi tai nostaa pöytään monenlaisia lisukkeita ja antaa jokaisen ruokailijan koota itse annoksensa. Pääasia on, että hummusta riittää santsattavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren hummuskulho

Ainekset

8
dl
hummusta
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
oreganoa
½
tl
jeeraa
¼
tl
suolaa
¼
tl
valkosipulijauhetta
Lisäksi
125
g
kirsikkatomaatteja
½
kurkku
½
pieni punasipuli
1
dl
kalamata-oliiveja
150
g
fetaa
pitaleipää
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mausta oreganolla, jeeralla, suolalla ja valkosipulijauheella.

  2. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi kurkku. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Valuta oliivit, paloittele/murustele feta.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta loput ainekset päälle.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)