Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 680 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Valkosuklaakuulista pyöritelty lumilyhty on talvisen kahvipöydän suloisin syötävä koriste.

Vinkki! Tee lumilinnaa varten kolminkertainen annos valkosuklaakuulia. Kiinnitä kuulat linnaksi sulalla valkosuklaalla tai tomusokerilla, joka on notkistettu tilkalla vettä. Lyhdyn sisällä kannattaa polttaa led-tuikkua, jotta suklaa ei pääse sulamaan.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaakuulat

Ainekset

3
dl
mantelijauhetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
1
rkl
tomusokeria
ripaus
suolaa
Pinnalle
150
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita mantelijauheen joukkoon tuorejuusto, inkivääri, sokeri ja ripaus suolaa.
  2. Jaa massa kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot leikkuulaudalla. Leikkaa ne seitsemään palaan ja pyörittele palat kuuliksi.
  3. Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Nosta kuulat jääkaappiin kovettumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Srirachakastikkeella maustetut lihapullat ovat takuuvarma valinta lapsiperheelle, jossa rakastetaan tulista ruokaa. Sushibar+Wine-ravintolan Leena Mezorin luotto-ohjeessa lihapullat hautuvat kypsiksi makoisassa sienikastikkeessa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Srirachalihapullat ja -sienikastike

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
korppujauhoa
2
rkl
srirachakastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sienikastike
3
dl
lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 liemikuutio)
200
g
herkkusieniä tai 1/2 l suppilovahveroita
1 + 1
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
maissisuurustetta
1
rkl
worcesterkastiketta
1
rkl
srirachakastiketta
1/2
ruukku
korianteria
Perunamuusi
650
g
jauhoista perunaa (esim. puikula)
1 1/2
l
vettä
2 + 1
tl
suolaa
2 1/2
dl
maitoa
50
g
voita
Lisäksi
1/2
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita puolet sipulista ja kaikki valkosipuli lihan joukkoon. Säästä puolet sipulista kastikkeeseen. Lisää loput lihapullien aineet ja sekoita. Pyörittele seoksesta pingispallon kokoisia lihapullia, laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Aloita muusin valmistus. Kuori ja paloittele perunat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/1 tl suolaa), noin 10 minuuttia.
  3. Perunoiden kiehuessa tee lihaliemi ja viipaloi sienet noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Paista lihapullat. Sulata 1 rkl voita pannussa ja ruskista lihapullia välillä käännellen noin 5 minuuttia. Siirrä lihapullat lautaselle.
  5. Lisää 1 rkl voita pannuun ja ruskista sieniä ja hienonnettua sipulia välillä käännellen noin 5 minuuttia.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada vesi pois kattilasta ja murskaa perunat perunasurvimella. Lisää maito ja lämmitä muusia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita voi muusiin ja mausta suolalla.
  7. Sekoita maissisuuruste lihaliemeen. Lisää worcester ja sriracha. 
  8. Laita lihapullat ja kaada lihaliemiseos pannuun sienten joukkoon. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut. Tarjoa muusin ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)