Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Juusto, omena ja lammas. Mikä ihana trio samassa piirakassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 min + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenainen lammaspiirakka

Ainekset

POHJA
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
50
g
mascarponejuustoa
1
rkl
vettä
TÄYTE
300
g
lammasmakkaraa (tuoremakkara)
2
valkosipulinkynttä
3
omenaa (kotimaista)
200
g
mascarponejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää mascarpone ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Purista makkarasta pieniä palloja paistinpannuun siskonmakkaran tapaan ja paista kypsiksi, noin 5 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet makkaroiden joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.
  4. Sekoita mascarpone, jogurtti ja suola pienessä kulhossa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele tai kauli taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleet ja puolet makkaroista pohjalle. Lusikoi mascarponejogurttiseos päälle. Lisää loput makkarat pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tee sillä aikaa dukkah (ks. ohje).

Kommentit (0)