Lisää lempeään kalkkunapihviin luonnetta rapealla pistaasi-salviakuorrutuksella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Omenachutney
Ainekset
1
kg
hapokkaita omenoita (esim. Lobo tai Antonovka)
1
sipuli
1
punainen chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2
dl
vettä
1/2
dl
ruokokidesokeria
1/2
tl
suolaa
1
kanelitanko
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
dl
hillosokeria
Työvaiheet
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi. Hienonna sipuli ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna lähelle kiehumispistettä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja pakkaa chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja siirrä sitten kylmään.
(6-8 annosta, 30 min + jäähtyminen)