Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.
Salviapossu
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
- Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.
Punajuuripyree
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
- Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.
Valkosipulinen lehtikaali
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti.
- Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.