
Savu on muotimaku.
Savuburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon smoked paprika -jauhe, sokeri ja suola. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Lisää viinietikka ja keitä 2 minuuttia. Lisää ketsuppi, sekoita hyvin ja kypsennä 5 minuuttia. Purista joukkoon sitruunanmehu ja sekoita.
- Aloita hampurilaisen valmistelu kastikkeen kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekonia öljytilkassa paistinpannussa 2–3 minuuttia. Lisää sipuli ja smoked paprika -jauhe, jatka paistamista 3 minuuttia.
- Sekoita jauheliha paistetun sipulin ja pekonin kanssa. Muotoile seoksesta sämpylöiden kokoisia pihvejä. Viipaloi hampurilaiseen tulevat tomaatit.
- Kuumenna paistinpannussa hieman öljyä. Paista pihvejä paksuudesta riippuen 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun käännät pihvit, nosta juustoviipaleet niiden päälle sulamaan toisen puolen paistamisen ajaksi.
- Halkaise sämpylät ja täytä ne pihvillä, kastikkeella, salaatilla ja tomaattiviipaleilla. Tarjoile heti.