Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 361 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Italialainen tuplajuustoburgeri kootaan lyömättömän hyvän parmesaanisämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Täydellinen burgeri

Ainekset

600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa mielellään yli 10%)
1 1/2
tl
suolaa
salaattia (esim. Romaine)
2
palloa (250 g) puhvelinmaitomozzarellaa

Työvaiheet

  1. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Muotoile neljäksi pihviksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä kypsennykseen asti.
  2. Pese ja kuivaa salaatti.
  3. Valuta mozzarellat hyvin talouspaperin päällä ja revi kumpikin pallo kuuteen osaan.
  4. Kypsennä pihvit kuumassa grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.
  5. Halkaise parmesaanisämpylät ja laita ne grilliin leikkuupinta alaspäin lämpenemään hetkeksi.
  6. Sivele sämpylän pohja ja kansi persiljapestolla. Täytä sämpylät salaatilla, pihvillä, mozzarellalla, tomaatti-sipulisalsalla ja valuta noin ruokalusikallinen persiljapestoa täytteiden päälle.

Tomaatti-sipulisalsa

Ainekset

2
isoa tomaattia
1
punainen kesäsipuli varsineen
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatit, eli kuori kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Irrota kuori, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
  2. Hienonna sipuli ja yhdistä tomaattiin. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja sokerilla.

Persiljapesto

Ainekset

1
ruukkua persiljaa
1
valkosipulinkynsi
1 1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Parmesaanisämpylät

Ainekset

3
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
dl
oliiviöljyä
1 1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
tl
suolaa
n. 7
dl
vehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
1/2
dl
maitoa voiteluun
1/2
dl
parmesaanijuustoa raasteena pinnalle

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola.
  2. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
  3. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palat sämpylöiksi. Kohota pellillä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista uunissa 12 min. Voitele sämpylät uudestaan maidolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 2 minuuttia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)