Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 370 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Italialainen tuplajuustoburgeri kootaan lyömättömän hyvän parmesaanisämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Täydellinen burgeri

Ainekset

600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa mielellään yli 10%)
1 1/2
tl
suolaa
salaattia (esim. Romaine)
2
palloa (250 g) puhvelinmaitomozzarellaa

Työvaiheet

  1. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Muotoile neljäksi pihviksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä kypsennykseen asti.
  2. Pese ja kuivaa salaatti.
  3. Valuta mozzarellat hyvin talouspaperin päällä ja revi kumpikin pallo kuuteen osaan.
  4. Kypsennä pihvit kuumassa grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.
  5. Halkaise parmesaanisämpylät ja laita ne grilliin leikkuupinta alaspäin lämpenemään hetkeksi.
  6. Sivele sämpylän pohja ja kansi persiljapestolla. Täytä sämpylät salaatilla, pihvillä, mozzarellalla, tomaatti-sipulisalsalla ja valuta noin ruokalusikallinen persiljapestoa täytteiden päälle.

Tomaatti-sipulisalsa

Ainekset

2
isoa tomaattia
1
punainen kesäsipuli varsineen
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatit, eli kuori kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Irrota kuori, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
  2. Hienonna sipuli ja yhdistä tomaattiin. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja sokerilla.

Persiljapesto

Ainekset

1
ruukkua persiljaa
1
valkosipulinkynsi
1 1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita kaikki aineet korkeaan, kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Parmesaanisämpylät

Ainekset

3
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
dl
oliiviöljyä
1 1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
tl
suolaa
n. 7
dl
vehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
1/2
dl
maitoa voiteluun
1/2
dl
parmesaanijuustoa raasteena pinnalle

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola.
  2. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
  3. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palat sämpylöiksi. Kohota pellillä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista uunissa 12 min. Voitele sämpylät uudestaan maidolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 2 minuuttia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Shepherd’s Pie eli paimenen piiras on kuin lihaperunasoselaatikko, mutta sillä erolla, että muusi on kantena jauhelihakastikkeen päällä, ei joukkoon sekoitettuna. Muusi on myös hiukan tiiviimpää. Tämä tuhti ja herkullinen paimenen piiras saa hyvää särmää pinnalle raastetusta piparjuuresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paimenen piiras piparjuurella

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
¾
dl
maitoa
50
g
voita
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
2
pientä
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
iso
porkkana
4
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
300
g
karitsan jauhelihaa
2
dl
tomaattimurskaa
3
rosmariininoksaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
dl
parmesaania raastettuna
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella.
  2. Kuumenna maito ja sulata voi. Lisää perunoiden joukkoon ja sekoita sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista. Kaada kasvikset kulhoon.
  4. Paista jauheliha samalla pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska, kuullotetut kasvikset ja hienonnetut rosmariininoksat. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastukselle. Kaada jauhelihakastike vuokaan pohjimmaiseksi. Levitä perunamuusi päälle ja ripottele parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Gratinoi 10 minuuttia.
  6. Raasta tuoretta piparjuurta annosten päälle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kolmen juuston jauhelihapizza on todellista lohturuokaa! Kiitos valmistaikinan, valmista tulee alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kolmen juuston jauheliha-pannupizza

Ainekset

1 valmis
(600 g)
pizza-kit (sisältää taikinan ja tomaattikastikkeen)
öljyä
1
valkosipulinkynsi
Täyte
400
g
sika-nautajauhelihaa
2
tl
pizzamaustetta
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
suolaa
2
dl
parmesaania raastettuna
dl
mozzarellaraastetta
dl
sinihomejuustomurua
1
ruukku
tuoretta basilikaa
Päälle
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero oliiviöljyä valurautapannuun. Kuori valkosipulinkynsi ja pyöritä kynttä pannun pohjalla ja reunoilla. Kauli valmistaikina auki ja jaa kahteen osaan. Leikkaa taikinasta pannun kokoiset pohjat ja painele taikina voideltuun pannuun.
  2. Paista jauheliha pannulla ja mausta pizzamausteella, valkosipulijauheella ja suolalla.
  3. Raasta parmesaani. Levitä puolet tomaattikastikkeesta pohjalle ja ¾ dl revittyä mozzarellaa, ¾ dl sinihomejuustomurua ja ½ dl parmesaania. Levitä päälle puolet jauhelihasta ja ½ dl parmesaania. Ripottele päälle basilikanlehtiä. Paista noin 8 minuuttia. Toista sama toisen pizzan kanssa. Lorauta päälle öljyä ja koristele tuoreella basilikalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Voitteko pikkuhiljaa lopettaa tuon lohturuoka-termin viljelyn, ihan kuin Suomessa ei olisi jo tarpeeksi ylipainoisia lohturuokailijoita.

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Toiveruoka yhdistää lihapullat ja ramenin samaan kulhoon. Inkiväärillä, chilillä ja valkosipulilla maustettu herkullinen soppa valmistuu puolessa tunnissa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaramen

Ainekset

Lihapullat
2
tl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 12 %)
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
Paistamiseen
2
tl
öljyä
Liemi
1
sipuli
1
mieto chili
pieni pala
tuoretta inkivääriä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
rkl
misotahnaa
1
l
lihalientä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
munanuudeleita
chiliä, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja viipaloi karkeasti sipuli, chili, inkivääri ja siitakkeet. Kuullota kattilan pohjalla 2 minuuttia. Lisää misotahna ja jatka toiset 2 minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja pidä lämpimänä.
  2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset ja muotoile pieniksi pulliksi. Paista erissä kypsiksi öljyssä, pidä lämpiminä.
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia, kuori ja puolita ne. Keitä nuudelit kypsiksi.
  4. Laita kulhojen pohjalle nuudelit, lisää lihapullat ja kananmunanpuolikkaat. Kaada liemi päälle ja viimeistele chilillä, kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja siemenillä.

Kommentit (0)