Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 434 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Makea colakastike tekee lihasta kiiltävän ja maistuvan. Kokeile myös naudan kanssa tai possunribseille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min + 2-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan paahtopaistit colakylvyssä

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia (á 120-150 g)
2
rkl
öljyä paistamiseen
(sormi)suolaa viimeistelyyn
Marinadi
1
limetin mehu
1/2
sitruunan mehu
1/2
l
kirsikkacolaa (Dr. Pepper)
1/2
dl
soijakastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
oksa tuoretta rosmariinia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.
  2. Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinadista glaseerauskastike.
  3. Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes siitä on jäljellä kolmannes.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.
  5. Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä 8 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele lihalle suolaa.

Vinkki: Voit käyttää myös tavallista colajuomaa, mutta älä valitse light-versiota, koska glaseerauskastikkeessa pitää olla sokeria.

Kommentit (4)

Kirsi Pertola
Seuraa 
Liittynyt9.5.2015

Meillä ei tykätty. Olisi varmasti tullut parempaa entiseen tapaan punaviinimarinadissa ja punaviinissä hauduttaen.

Johanna89hj

Vaatimattoman makuinen. Glorian ohjeet ovat yleensä erinomaisia, mutta tämä oli huti. Tuli tutustuttua karitsan paahtopaistiin, tehdään uudestaan, mutta ei tällä ohjeella.

Kaisa

Tulipa testattua. Odotin, kuvan perusteella, että näistä tulee ihanan tahmeita. Pöh. Vaikka kuinka keitin marinadia kasaan niin ei se muuttunut sopivaksi. Aika mietoja olivat.

Vierailija

Ei mene nyt jatkoon, marinadi ei keittynyt kasaan ja oli liian sitruksinen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Sumppia sienikastikkeeseen? Kyllä vain! Tuo salainen ainesosa korostaa sienten umamisuutta ja sopii kaikenlaisista sienistä valmistettuihin kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras sienikastike

Ainekset

400
g
tuoreita kantarelleja, suppilovahveroita tai muita esikäsiteltyjä metsäsieniä
noin 1
rkl
kahvia
50
g
voita
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kantarellifondia
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
1
rkl
hunajaa
1⁄2
ruukkua tuoretta timjamia
2
dl
kuohukermaa
(1⁄4
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja kuivaa ne liinalla. Paloittele suurimmat. Paista sieniä hetken aikaa kuivalla pannulla, niin että neste haihtuu hieman. Lorauta (kuuma) kahvi pannulle ja anna sihistä kunnolla. Haihduta kaikki neste.

  2. Lisää voi pannulle ja paista sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

  3. Kuori ja murskaa sillä aikaa valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fondi, etikka ja hunaja ja pyörittele pannulla. Hienonna timjamin lehdet joukkoon.

  4. Lisää lopuksi kerma ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.

  5. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lähi-idän lahja, tahini, on trendikkään kastikemaakarin uusi luottoaines. Tahinista loihdit erilaiset salaatti- ja dippikastikkeet helposti ja nopeasti. Kylmä vesi ja muutama jääpala blenderissä estävät seesamitahnan rasvaa erottumasta sekoitusvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 dl
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Harissa-tahinikastike

Ainekset

½
dl
sileää tahinia
2
rkl
sitruunamehua
5
tl
harissaa
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua savupaprikaa
noin ½
dl
kylmää vettä
(muutama jääpala)

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.