14:00 | 19.6.2017
Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback
Tässä alkupala tai brunssiruoka, jota parempaa saat etsiä. The Spotted Pig -ravintolan klassikko on rapeaksi paistettu pekonirulla, jonka sisällä on mausteisen hedelmäinen yllätys: luumu, joka marinoidaan ensin konjakissa ja täytetään sitten viinissä keitetyillä päärynöillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t + maustuminen 10 t
Helppo
Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback
Ainesosat
2-3
päärynää
4 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2 1/2
dl
sokeria
1
rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
10
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista maustepippuria
1/2
tl
chilihiutaleita
1
kanelitanko
Teessä marnoidut luumut
2 1/2
dl
vettä
1
English breakfast -teepussi
3
rkl
konjakkia
20
kuivattua luumua
Lisäksi
1/2
dl
päärynöiden lientä
1/2
dl
luumujen lientä
1/2
tl
chilihiutaleita
20
pekoniviipaletta
sormisuolaa
Vaiheet
- Laita päärynät ja luumut marinoitumaan jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat lusikalla. Mittaa liemiainekset kattilaan. Lisää päärynät, niin että ne peittyvät. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi höyryää. Keitä, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä, 15–20 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Päärynät säilyvät liemessä jääkaapissa viikon.
- Valmista luumut. Kiehauta vesi ja laita teepussi hautumaan 5 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna teen jäähtyä. Lisää konjakki ja luumut. Luumujen pitää olla kokonaan liemessä. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan yön ajaksi.
- Valuta päärynät ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, jotka mahtuvat luumun sisään. Täytä luumut päärynäpaloilla.
- Mittaa 1/2 dl lientä sekä päärynöistä että luumuista kattilaan. Lisää chilihiutaleet. Hauduta muutama minuutti.
- Kierrä pekonit luumujen ympäri. Kypsennä kääröjä grillissä tai paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on rapea ja pekoni kypsää. Sivele rullia paiston aikana chililiemellä. Laita rullat tarjolle ja sivele loppu liemi pintaan. Viimeistele suolalla.