Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Grillaus
Lisukkeet
Gluteeniton
14:00 | 19.6.2017

Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE April Bloomfield KUVA Sami Repo

Tässä alkupala tai brunssiruoka, jota parempaa saat etsiä. The Spotted Pig -ravintolan klassikko on rapeaksi paistettu pekonirulla, jonka sisällä on mausteisen hedelmäinen yllätys: luumu, joka marinoidaan ensin konjakissa ja täytetään sitten viinissä keitetyillä päärynöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t + maustuminen 10 t
Helppo

Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2-3
päärynää
4 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2 1/2
dl
sokeria
1
rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
10
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista maustepippuria
1/2
tl
chilihiutaleita
1
kanelitanko
Teessä marnoidut luumut
2 1/2
dl
vettä
1
English breakfast -teepussi
3
rkl
konjakkia
20
kuivattua luumua
Lisäksi
1/2
dl
päärynöiden lientä
1/2
dl
luumujen lientä
1/2
tl
chilihiutaleita
20
pekoniviipaletta
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Laita päärynät ja luumut marinoitumaan jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat lusikalla. Mittaa liemiainekset kattilaan. Lisää päärynät, niin että ne peittyvät. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi höyryää. Keitä, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä, 15–20 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Päärynät säilyvät liemessä jääkaapissa viikon.
  2. Valmista luumut. Kiehauta vesi ja laita teepussi hautumaan 5 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna teen jäähtyä. Lisää konjakki ja luumut. Luumujen pitää olla kokonaan liemessä. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan yön ajaksi.
  3. Valuta päärynät ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, jotka mahtuvat luumun sisään. Täytä luumut päärynäpaloilla.
  4. Mittaa 1/2 dl lientä sekä päärynöistä että luumuista kattilaan. Lisää chilihiutaleet. Hauduta muutama minuutti.
  5. Kierrä pekonit luumujen ympäri. Kypsennä kääröjä grillissä tai paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on rapea ja pekoni kypsää. Sivele rullia paiston aikana chililiemellä. Laita rullat tarjolle ja sivele loppu liemi pintaan. Viimeistele suolalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pekoni
Luumu
päärynä
gluteeniton deli
grillaus

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini