Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE April Bloomfield KUVA Sami Repo

Tässä alkupala tai brunssiruoka, jota parempaa saat etsiä. The Spotted Pig -ravintolan klassikko on rapeaksi paistettu pekonirulla, jonka sisällä on mausteisen hedelmäinen yllätys: luumu, joka marinoidaan ensin konjakissa ja täytetään sitten viinissä keitetyillä päärynöillä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + maustuminen 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback

Ainekset

2-3
päärynää
4 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2 1/2
dl
sokeria
1
rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
10
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista maustepippuria
1/2
tl
chilihiutaleita
1
kanelitanko
Teessä marnoidut luumut
2 1/2
dl
vettä
1
English breakfast -teepussi
3
rkl
konjakkia
20
kuivattua luumua
Lisäksi
1/2
dl
päärynöiden lientä
1/2
dl
luumujen lientä
1/2
tl
chilihiutaleita
20
pekoniviipaletta
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita päärynät ja luumut marinoitumaan jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat lusikalla. Mittaa liemiainekset kattilaan. Lisää päärynät, niin että ne peittyvät. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi höyryää. Keitä, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä, 15–20 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Päärynät säilyvät liemessä jääkaapissa viikon.
  2. Valmista luumut. Kiehauta vesi ja laita teepussi hautumaan 5 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna teen jäähtyä. Lisää konjakki ja luumut. Luumujen pitää olla kokonaan liemessä. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan yön ajaksi.
  3. Valuta päärynät ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, jotka mahtuvat luumun sisään. Täytä luumut päärynäpaloilla.
  4. Mittaa 1/2 dl lientä sekä päärynöistä että luumuista kattilaan. Lisää chilihiutaleet. Hauduta muutama minuutti.
  5. Kierrä pekonit luumujen ympäri. Kypsennä kääröjä grillissä tai paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on rapea ja pekoni kypsää. Sivele rullia paiston aikana chililiemellä. Laita rullat tarjolle ja sivele loppu liemi pintaan. Viimeistele suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lakkatartaletti on gluteeniton. Sulata täytteen valkosuklaa kuumaan kermaan. Lisää liivatelehdet ja ihana yllätys: piimä!

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys ja hyytyminen 2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakkatarteletti

Ainekset

6
dl
lakkoja
Pohja
125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
3
liivatelehteä
1
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata
3
dl
piimää
Lisäksi
n. 1
l
kuivia herneitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja painele se taikinan päälle. Kaada kuivat herneet leivinpaperille painoksi. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen paiston aikana. Paista pohja uunissa kypsäksi, noin 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja poista sitten herneet ja leivinpaperi.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta kerma pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele valkosuklaa kerman joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet yksitellen kermavalkosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita piimä joukkoon ja kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.
  3. Levitä lakat täytteen pinnalle juuri ennen tarjoamista.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Ronskeina puolikkaina grillatut munakoisot saavat makuparikseen persiljalla ja valkosipulilla maustettua fetaa. Munakoisojen kanssa grillissä tirisevät piimä-sitruunamarinadissa maustuneet broilerinkoivet.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20

Grillattu feta ja munakoiso

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Persilja-fetaseos
1
ruukku
persiljaa
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1/2
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Piimämarinoidut broilerinkoivet

Ainekset

12-16
broilerinkoipinuijaa
Marinadi
1
luomusitruuna
5
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
dl
piimää

Työvaiheet

Valmista marinadi vahvaan muovipussiin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu pussiin. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja piimä ja sekoita.

Laita broileri marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Pyyhi enin marinadi pois broilerin pinnasta ennen grillaamista. Grillaa broilerin pinta kunnolla ruskeaksi suoralla lämmöllä. Siirrä epäsuoraan lämpöön esimerkiksi korkeammalle ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia grillin kansi kiinni, kunnes broileri on läpikypsää.

Vinkki! Voit ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)