Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE April Bloomfield KUVA Sami Repo

Tässä alkupala tai brunssiruoka, jota parempaa saat etsiä. The Spotted Pig -ravintolan klassikko on rapeaksi paistettu pekonirulla, jonka sisällä on mausteisen hedelmäinen yllätys: luumu, joka marinoidaan ensin konjakissa ja täytetään sitten viinissä keitetyillä päärynöillä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + maustuminen 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Pekonia, luumua ja päärynää eli Devils on Horseback

Ainekset

2-3
päärynää
4 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2 1/2
dl
sokeria
1
rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
10
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista maustepippuria
1/2
tl
chilihiutaleita
1
kanelitanko
Teessä marnoidut luumut
2 1/2
dl
vettä
1
English breakfast -teepussi
3
rkl
konjakkia
20
kuivattua luumua
Lisäksi
1/2
dl
päärynöiden lientä
1/2
dl
luumujen lientä
1/2
tl
chilihiutaleita
20
pekoniviipaletta
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita päärynät ja luumut marinoitumaan jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkodat lusikalla. Mittaa liemiainekset kattilaan. Lisää päärynät, niin että ne peittyvät. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi höyryää. Keitä, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä, 15–20 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Päärynät säilyvät liemessä jääkaapissa viikon.
  2. Valmista luumut. Kiehauta vesi ja laita teepussi hautumaan 5 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna teen jäähtyä. Lisää konjakki ja luumut. Luumujen pitää olla kokonaan liemessä. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan yön ajaksi.
  3. Valuta päärynät ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, jotka mahtuvat luumun sisään. Täytä luumut päärynäpaloilla.
  4. Mittaa 1/2 dl lientä sekä päärynöistä että luumuista kattilaan. Lisää chilihiutaleet. Hauduta muutama minuutti.
  5. Kierrä pekonit luumujen ympäri. Kypsennä kääröjä grillissä tai paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on rapea ja pekoni kypsää. Sivele rullia paiston aikana chililiemellä. Laita rullat tarjolle ja sivele loppu liemi pintaan. Viimeistele suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Eetu Topo Kuva Tuomas Kolehmainen

Olutta cocktailissa! Kyllä vain. Helsinkiläisen Loung3n baarimestari Eetu Topon drinkissä maistuvat kesä, grillaaminen ja kylmä olut.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillaajan sour

Ainekset

3
cl
vodkaa
1
cl
nuorta konjakkia
2
cl
sitruunan mehua
1,5
cl
olut-sitruunaruohosiirappia
1
kananmunanvalkuainen
Olut-sitruunaruohosiirappi
1
sitruunaruoho
1,5
dl
humalaista lager-olutta (esim. Pilsner Urquell)
1
dl
sokeria
1
dl
hunajaa
Lisäksi
jäitä
pala appelsiinin kuorta

Työvaiheet

  1. Tee ensin olut-sitruunaruohosiirappi. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa halki ja laita se kattilaan. Lisää muut aineet ja kiehauta sekoittaen. Keitä seosta matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Viilennä juomalasi pakastimessa. Mittaa nesteet (myös siirappi) ja valkuainen ravistimeen ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia, jotta valkuainen vaahtoutuu. Täytä ravistin jäillä ja ravista voimakkaasti 7 sekuntia. Valuta juoma siivilän läpi viilennettyyn lasiin ja täytä lasi jääkapaloilla.
  3. Purista appelsiinin kuoresta öljyt juoman päälle ja koristele juoma kuorella.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Lohikeitto uusiksi! Klassisen lohikeiton haastaja on tässä. Rasvainen lohi raikastuu juuri sopivasti pirteän tomaatin kaverina.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-tomaattikeitto

Ainekset

400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
10
kirsikkatomaattia
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
prk
(n. 250 g) valkoisia papuja
6
dl
kasvislientä
1
oksa
tuoretta rosmariinia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Siirrä kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit.
  3. Paista sipuleita ja selleriä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kattilaan chili, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  4. Kuutioi purkkitomaatit ja lisää kattilaan papujen, kasvisliemen ja rosmariinin oksan kanssa. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ryynirieskan gluteeniton versio tehdään tattarihiutaleista. Niin maukasta!

Annoksia
1 uunipellillinen
Valmistusaika
10 min + turvotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ryynirieska

Ainekset

5
dl
maitoa
1
prk
(200 g) kermaviiliä
5
dl
tattarihiutaleita
25
g
voita
2
kananmunaa
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, kermaviili ja tattarihiutaleet kulhossa. Anna turvota 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi.
  3. Lisää taikinaan voisula, munat ja suola. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uuni-pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)