Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tummaksi paahtunut makupinta sopii sekä lihaan että rapsakkaan kesäkaaliin. Lihalämpömittarin avulla kuvepaistin saa valmistettua juuri sopivaan kypsyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kuvepihvi ja kesäkaalit

Ainekset

500–600
g
naudankuvetta
2
rkl + 3 rkl
paahdettua grillirubia
2
varhaiskaalia tai 1 kesäkaali
2
rkl + 1 rkl
öljyä
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
suolaa
Jogurttikastike
2
dl
maustamatonta jogurttia
1
limetin mehu
1
tl
paahdettua seesamiöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön ja tee grillirub (ohje vieressä).

  2. Leikkaa kaalit isoiksi lohkoiksi niin, että kanta pitää ne koossa. Laita lohkot kulhoon, lisää 2 rkl öljyä ja 2 rkl rubia. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Voit valmistella kaalit jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä.

  3. Sivele liha sinapilla molemmin puolin ja taputtele reilusti rubia pintaan. Voit maustaa myös lihan edellisenä päivänä valmiiksi.

  4. Kuumenna grilli tai valmistele hiillos. Kun liha on ollut huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, grillaa sitä suoralla lämmöllä 3–4 minuuttia/puoli tai kunnes paistolämpömittari näyttää 51–53 astetta. Ota liha grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia, jolloin lämpötila nousee vielä pari astetta. Grillaa sillä aikaa kaalilohkot molemmin puolin paahtuneiksi, 4–5 minuuttia/puoli. Kaalin ei tarvitse olla läpikypsää, mutta kauttaaltaan lämmintä.

  5. Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään.

  6. Viipaloi liha poikkisyin. Tarjoa paahdettujen kaalien ja jogurttikastikkeen kanssa. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paahdettu grillirub

Ainekset

1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
paprikajauhetta
1
rkl
kuivattua basilikaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita mausteet, suolaa lukuun ottamatta, kuumaan paistinpannuun ja paahda sekoitellen ilman rasvaa 1 minuutti.

  2. Siirrä mausteet kulhoon ja sekoita suola joukkoon.

  3. Jos et käytä rubia heti, säilytä se tiiviissä purkissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rocksanen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Nyt kyse on jostakin elämää suuremmasta, aidosta berliiniläisestä reseptistä, jonka loi Herta Heuwer vuonna 1949. Resepti on julkaistu mm. ET-lehdessä.

Currywurst-kastike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Currywurst

Ainekset

2
rkl
kasvisöljyä
1
Iso sipuli hienoksi pilkottuna
2
tl
Paprikajauhetta
1
rkl
Curryjauhetta
1
tl
Chilijauhetta
1
tölkki
Tomaattimurskaa
1
dl
Ketsuppia
2
tl
Dijon-sinappia
1
rkl
Sokeria
3
rkl
Worcestershire-kastiketta
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee näin

Paista sipuli pehmeäksi.
Lisää jauheet.
Paista pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Kaada mukaan muut aineet.
Sekoita ja mausta.
Anna kiehahtaa ja hauduttele sekoitellen puoli tuntia, kunnes kastike on tiivistynyt.
Surauta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi.
Tarjoa kastike paistetun makkaran ja sämpylän kera.
Paistettu hapankaali sopii myös mainiosti oheen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Elegantti pääsiäisen alkuruoka valmistetaan karitsan sisäfileestä sekä punajuuresta ja viimeistellään pakastetusta fetasta raastetulla "lumella".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
Valmistusaika
15 min + fetan pakastaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-karitsacarpaccio ja fetalumi

Ainekset

50
g
fetaa
1
punajuuri
1
(150 g) karitsan sisäfilee
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
väkiviinaetikkaa
rucolanversoja koristeeksi

Työvaiheet

  1. Pakasta fetapalaa vähintään 1 tunti.
  2. Kuori ja leikkaa punajuuri ohuiksi viipaleiksi.
  3. Irrota karitsan fileestä kalvot veitsellä ja leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Asettele punajuurirenkaat ja lihapalat tarjoilulautaselle. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.
  5. Yhdistä oliiviöljy ja etikka. Pirskottele kas­tike annokselle. Raasta jäätynyt feta ruuan päälle ”lumeksi”. Koristele annos rucolalla.

Kommentit (0)