
Tummaksi paahtunut makupinta sopii sekä lihaan että rapsakkaan kesäkaaliin. Lihalämpömittarin avulla kuvepaistin saa valmistettua juuri sopivaan kypsyyteen.
Grillattu kuvepihvi ja kesäkaalit
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön ja tee grillirub (ohje vieressä).
-
Leikkaa kaalit isoiksi lohkoiksi niin, että kanta pitää ne koossa. Laita lohkot kulhoon, lisää 2 rkl öljyä ja 2 rkl rubia. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Voit valmistella kaalit jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä.
-
Sivele liha sinapilla molemmin puolin ja taputtele reilusti rubia pintaan. Voit maustaa myös lihan edellisenä päivänä valmiiksi.
-
Kuumenna grilli tai valmistele hiillos. Kun liha on ollut huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, grillaa sitä suoralla lämmöllä 3–4 minuuttia/puoli tai kunnes paistolämpömittari näyttää 51–53 astetta. Ota liha grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia, jolloin lämpötila nousee vielä pari astetta. Grillaa sillä aikaa kaalilohkot molemmin puolin paahtuneiksi, 4–5 minuuttia/puoli. Kaalin ei tarvitse olla läpikypsää, mutta kauttaaltaan lämmintä.
-
Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään.
-
Viipaloi liha poikkisyin. Tarjoa paahdettujen kaalien ja jogurttikastikkeen kanssa. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
Paahdettu grillirub
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita mausteet, suolaa lukuun ottamatta, kuumaan paistinpannuun ja paahda sekoitellen ilman rasvaa 1 minuutti.
-
Siirrä mausteet kulhoon ja sekoita suola joukkoon.
-
Jos et käytä rubia heti, säilytä se tiiviissä purkissa.