Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydelliset yhdessä! Nyt grillissä kypsyvät pihvin lisäksi myös perunasalaatin potut.

Yhdysvaltalainen tv-kokki Samin Nosrat suolaa pihvin 12–24 tuntia ennen kypsennystä. Se antaa lihan rakenteen kannalta parhaan lopputuloksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + maustuminen 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti ja pintasuolattu pihvi

Ainekset

4
(à 200 g)
naudan entrecote-pihviä
tl
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
500
g
pieniä varhaisperunoita
1
punasipuli
150
g
fetaa palana
12
retiisiä
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
5
dl
versosalaattia
Sinappivinegretti
1
dl
öljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
öljyä perunoille ja fetajuustolle
pala foliota

Työvaiheet

  1. Ripottele suola pihveille ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön valmisteluiden ajaksi. Pese perunat, puolita isoimmat. Sekoita 2 ruokalusikallista öljyä perunoihin.
  3. Yhdistä sinappivinegretin aineet kulhossa. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Laita viipaleet marinoitumaan sinappivinegrettiin grillauksen ajaksi.
  4. Grillaa perunat kypsiksi keskilämmöllä, noin 15–20 minuuttia. Kääntele perunoita muutaman kerran grillauksen aikana mutta pidä muuten grillin kansi kiinni.
  5. Ota foliosta kahden fetan levyinen pala. Kaada folioon tilkka öljyä ja laita juusto päälle. Taittele folion reunat juuston korkeuteen mutta jätä paketti auki. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.
  6. Puolita retiisit ja hienonna lehtipersilja.
  7. Grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  8. Sekoita kypsät perunat kuumina sipulin ja vinegretin joukkoon. Lisää retiisit, persilja ja versosalaatti. Laita pihvit ja salaatti lautasille, lusikoi feta salaatin päälle. Rouhaise pihvin päälle mustapippuria.

Kommentit (4)

Chez Mois

Tällä kikalla saadaan hyvin vedettyä etukäteen välikyljyksestä nesteet pihalle, jolla varmistetaan tasaisesti kuiva lopputulos.  Vielä kun muistetaan kypsentää läpikypsäksi, niin se oli sitten siinä.

Vierailija

Wanha kansa tiesi jo ammoisina aikoina lihan esikäsittelyn. Unohtakaa nämä pintasuolaohjeet, ei toimi! Lihaan saadaan ainoastaan ja vain tasainen suola suolaamalla liha suolaveteen upotettuna. Merisuolaliuos, 10 %, ja pitoaika vähintään 1 vrk. Suolaliemessä myöskin mureuttaa lihan, jolloin lopputulema lihalle on 100%. Tämä sama ohje toimii myöskin kalalla.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.

Chez Mois

Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.

Ei toimi sekään. Juuri ennen paistamista pinnoille ripoteltu suola auttaa sen crustin muodustumiseen. Toki oleellisempaa pannulla paistettaessa, mutta on etua grillatessakin.

Suolaliemeen upottaminen, kuten yllä sanottiin, on paljon reseptissä ehdotettua lihankuivaamiskikkaa parempi. Mutta naudan pihvilihoille silti se juuri paistamista ennen suolaaminen on paras tapa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Makaronimössö, -pöperö vai pääkallopata? Legendaarisella arjen pelastajalla on monta nimeä. Valitse arkikäyttöön täysjyvämakaroneja ja lisää joukkoon juureksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaroniherkku

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
1
sipuli
1
iso porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
prk
juustokastiketta (esim. Koskenlaskija ruoka & dippi)
1
dl
makaronin keitinvettä
1
dl
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaroni. Ota lopuksi talteen 1 dl keitinvettä.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Pese ja raasta porkkana.
  3. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää jauheliha, porkkana, tomaattipyree, pippuri ja suola. Ruskista 10 minuuttia.
  4. Sekoita makaronit, keitinvesi ja juustokastike jauhelihaan. Silppua päälle persiljaa.

    Vinkki! Nautaa, possua, broileria vai vegeä? Jauhisvaihtoehtoja on moneen makuun.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould
Sopivan tulisen lempikastikkeen salaisuus ovat mehevät pavut ja paahdetut mausteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chili con carne

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
sellerinvarsi
1
rkl
öljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
tl
juustokuminaa
1
tl
(savustettua) paprikajauhetta
½–1
tl
chilirouhetta
1
kanelitanko
1
prk
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
tomaattipyreetä
3
dl
vettä
1
tlk (410 g/250 g)
kidneypapuja
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
(fariini)sokeria
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi sellerinvarsi.
  2. Kuumenna öljy reilussa kasarissa. Kuullota sipulit, juustokumina, paprikajauhe ja chilirouhe hiljalleen öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan.
  3. Lisää kasariin porkkana, selleri, kanelitanko, tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kasariin.
  4. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pavut, etikka, sokeri, oregano ja suola.
  5. Hauduta chili con carnea miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tilkka vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta. Silppua päälle lehtipersiljaa.
  6. Tarjoa kastike keitetyn riisin ja kreikkalaisen jugurtin kanssa. Se sopii myös nachojen päälle tai tortillan täytteeksi.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.